Ani New York, ani New Jersey. Hviezdny Gaudreau posilní Columbus

Johnny Gaudreau sa raduje z gólu.
Johnny Gaudreau sa raduje z gólu. (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey|14. júl 2022 o 07:01

Johnny Gaudreau bude po prvý raz hrať inde ako v Calgary.

COLUMBUS. Útočník Johnny Gaudreau už nepatrí Calgary Flames. Ako voľný hráč otestoval trh s voľnými hráčmi a podpísal zmluvu v Columbuse.

S vedením Blue Jackets sa dohodol na sedemročnom kontrakte s ročným zárobkom 9,75 mil. dolárov.

Druhý najproduktívnejší hráč uplynulej základnej časti pozbieral v 82 zápasoch 115 (40+75) bodov. V play off došiel do druhého kola, v 12 dueloch zaknihoval 14 (3+11) bodov.

Vedenie Calgary Flames sa ho snažilo udržať všetkými možnými spôsobmi. Rodákovi z New Jersey ponúkli obrovské peniaze, no Gaudreau napriek tomu odišiel.

"Flames urobili všetko, čo urobiť mohli. Toto je však rozhodnutie týkajúce sa rodiny," povedal o vývoji situácie hráčov agent Lewis Gross.

Čoskoro 29-ročný Gaudreau bol súčasťou organizácie od roku 2011. Vtedy si ho klub z Alberty vytiahol vo štvrtom kole draftu zo 104. pozície. Napokon tu odohral 602 stretnutí a nazbieral 609 (210+399) bodov.

Jeho meno sa aktívne spájalo s New Jersey Devils alebo New Yorkom Islanders. "Modrokabátnici" neboli na radare médií, no napokon vykúzlili prekvapenie a ich fanúšikovia sa dočkali jedného z najvýznamnejších dní v histórii klubu.

"Myslím si, že sa týmto konečne môžeme zbaviť hlúpych prívlastkov, že Columbus je zlé mesto, zlá destinácia a tak ďalej," povedal generálny manažér Jarmo Kekäläinen. "Nikdy to nebola pravda."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Ani New York, ani New Jersey. Hviezdny Gaudreau posilní Columbus