Prekonal mŕtvicu, pochoval otca. Obranca Pittsburghu dostal ocenenie

Kris Letang s Bill Masterton Trophy.
Kris Letang s Bill Masterton Trophy. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|27. jún 2023 o 07:19

Zažil emočne náročnú sezónu.

NASHVILLE. Obranca Pittsburghu Penguins Kris Letang si z galavečera udeľovania ocenení odniesol Bill Masterton Memorial Award.

Tá je udeľovaná hokejistovi, ktorý najlepšie vystihuje idey vytrvalosti, športového ducha a oddanosti hokeju.

"Je to výnimočné pre moju rodinu. Je to ocenenie, ktoré nie ste schopní získať, ak nemáte okolo seba takýchto ľudí, počnúc mojou manželkou, rodinou, priateľmi, skvelou partiou spoluhráčov, ktorých mám v Pittsburghu už toľko rokov, či trénerov," vyjadril sa.

"Pre nich všetkých je to výnimočný večer, pretože všetci na tom majú svoj podiel."

Tridsaťšesťročný zadák prekonal počas poslednej sezóny mŕtvicu, už po druhýkrát v kariére. Len jeho skúsenosti a skoré vyhodnotenie situácie zapríčinilo, že nemala vážnejšie následky.

Kanaďanovi sa to stalo 28. novembra. Už o dvanásť dní neskôr bol späť na ľade a bol najvyťaženejším hráčom "tučniakov".

Okrem toho pochoval otca. Na pohrebe boli prítomní aj jeho spoluhráči, za čo im ďakuje, lebo mu to pomohlo myšlienkami sa vrátiť do rozbehnutej sezóny.

"V niektorých momentoch som bol myšlienkami inde, no na ľade nechcete ukázať tieto emócie, pretože sú tam vaši spoluhráči, ktorí si robia svoju prácu. To, čo pre mňa urobili v Montreale, že prišli a boli súčasťou pohrebu a boli tam pre mňa a moju rodinu, vo mne niečo vyvolalo," priznáva.

"Vtedy mi manželka povedala: Mal by si sa vrátiť na ľad, zmeniť názor a pokúsiť sa zabudnúť na to, čo sa stalo v posledných mesiacoch, pokúsiť sa vrátiť sa do správnych koľají a chlapci tu budú pre teba. Myslím, že tam sa to všetko začalo."

V klubovej histórii je tretí, ktorému udelili túto trofej. Napodobnil Lowella MacDonalda (1972/73) a Maria Lemieuxa (1992/93).

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Prekonal mŕtvicu, pochoval otca. Obranca Pittsburghu dostal ocenenie