Slafkovský útočí na 44-ročný rekord. Rastie v šokujúcom tempe, píše o ňom expert

Juraj Slafkovský v zápase Montreal Canadiens - Edmonton Oilers
Juraj Slafkovský v zápase Montreal Canadiens - Edmonton Oilers (Autor: Sebastien Gervais)
Oh my Hockey|12. feb 2024 o 08:15

Ak chce pokoriť rekord, potrebuje bodovať v nasledujúcom stretnutí.

MONTREAL. Ďalší zápas, ďalší bod. Juraj Slafkovský bodoval aj v nedeľňajšom zápase Montrealu, keď zaknihoval asistenciu proti St. Louis Blues.

Natiahol si skvelú sériu. Do štatistík sa zapísal v piatom stretnutí po sebe a z ostatných desiatich stretnutí nebodoval len dvakrát.

Podobnú fazónu ešte v NHL nemal. "Slafkovský pokračuje v hernom raste v šokujúcom tempe," napísal o ňom expert Brian Wilde z Global News.

Slafkovského sľubný rozvoj sa už prejavuje aj v historických číslach. Atakuje klubový rekord Montrealu Canadiens, teda najúspešnejšej organizácie v histórii súťaže.

Je len štvrtým tínedžerom v dejinách Habs, ktorému sa podarilo bodovať v piatich po sebe idúcich dueloch. Pred ním to dokázali Doug Wickenheiser, Alex Galchenyuk a Stéphane Richer.

Prvý menovaný drží rekord, ktorý môže Slafkovský vyrovnať proti Anaheimu Ducks v noci z utorka na stredu. Len Wickenheiser totiž dokázal v 19 rokoch bodovať v šiestich zápasoch po sebe, a to ešte v sezóne 1980/81.

Ak by držali spoločný rekord, bola by to len ďalšia z viacerých vecí, ktoré ich spájajú. Aj zosnulého Wickenheisera si Canadiens vybrali ako draftovú jednotku a dokonca sa so Slafkovským narodili v ten istý deň, 30. marca.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Slafkovský útočí na 44-ročný rekord. Rastie v šokujúcom tempe, píše o ňom expert