Žiline ani na tretí raz nevyšiel návrat do extraligy. Skalde: Som extrémne sklamaný

Radosť hráčov HC 19 Humenné z titulu SHL.
Radosť hráčov HC 19 Humenné z titulu SHL. (Autor: TASR - Daniel Stehlík)
SITA|27. apr 2023 o 11:20

Humenné získalo prvý titul v SHL a postúpilo do extraligy.

ŽILINA, HUMENNÉ. Hokejisti klubu HC 19 Humenné zaznamenali historický úspech v podobe titulu v Slovenskej hokejovej lige 2022/2023, ktorým si premiérovo vybojovali postup do extraligy.

Hráči Humenného triumfovali v stredajšom siedmom dueli finále play-off nad víťazmi základnej časti tejto sezóny a obhajcami titulu zo Žiliny 3:2 po samostatných nájazdoch a v sérii hranej na štyri víťazstvá uspeli 4:3 na zápasy.

Humenné si držalo štandard

Vlci Žilina dvakrát viedli v rozhodujúcom súboji na domácom ľade gólmi Jána Sýkoru a Bruna Mráza, no hosťujúci ruskí hráči Alexej Trandin s Igorom Safaralejevom vyrovnali stav.

V predĺžení gól nepadol v nájazdovej lotérii uspel iba Martin Lenďák vo štvrtej sérii, ktorý prekonal Patrika Romančíka. Na opačnej strane ani jeden z piatich Žilinčanov nevyzrel na gólmana Romana Durného.

VIDEO: Najlepšie momenty zo zápasu Žilina - Humenné (2:3 sn)

Hráči Humenného získali v tomto ročníku aj Slovenský pohár, pričom vo finále tiež zdolali Žilinčanov na ich ľade (2:1 po predĺžení).

"Hodnotenie celej sezóny nemôže byť iné ako vynikajúce. Celý čas sme dokazovali, že hokej hrať vieme a sme výborný kolektív. Hoci tam boli aj slabšie momenty, držali sme si svoj štandard a neopustilo nás to ani v play-off.

Chlapci neprestávali veriť. Aj po prehrách verili, že ešte povieme posledné slovo. Už vo februári bola cesta po pohári veľmi dlhá, ale táto bude zrejme ešte oveľa viac," zhodnotil úspešný ročník tréner východniarov Ivan Boržík na webe SHL.

Sklamanie v Žiline

Žilinčanom nevyšiel ani tretí pokus o návrat do extraligy, z ktorej vypadli po sezóne 2018/2019.

V roku 2021 prehrali vo finále play-off SHL so Spišskou Novou Vsou 1:4 na zápasy, vlani zdolali vo finále Martin (4:2) a potom prehrali v baráži s Liptovským Mikulášom.

"Som extrémne sklamaný. Na začiatku sezóny sme mali cieľ a ten sme nesplnili. Je mi ľúto chlapcov, lebo dali srdce a dušu do sezóny aj do tejto série.

A v zápase číslo sedem to dôjde do samostatných nájazdov... Je to sklamanie pre fanúšikov aj pre celý klub. Chlapci dali do toho všetko. Žiaľ, nevyšlo to," skonštatoval žilinský kouč Jarrod Skalde.

Emócie Vlci Žilina a HC 19 Humenné po finále play-off SHL.
Emócie Vlci Žilina a HC 19 Humenné po finále play-off SHL. (Autor: TASR - Daniel Stehlík)

Tím HC 19 Humenné skončil v základnej časti tejto sezóny SHL tretí, vo štvrťfinále play-off vyradil B-tím Slovana Bratislava 4:2 na zápasy a v semifinále rovnakým pomerom Martin.

Vlci Žilina ako najvyššie nasadený tím prešli vo štvrťfinále play-off cez Topoľčany (4:1) a v semifinále si poradili so Žiarom nad Hronom (4:2).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Slovenská hokejová liga»Žiline ani na tretí raz nevyšiel návrat do extraligy. Skalde: Som extrémne sklamaný