Karlsson otvorene hovorí o Stanley Cupe. Do Pittsburghu ho prišiel vyhrať

Erik Karlsson.
Erik Karlsson. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|10. aug 2023 o 07:46

Penguins majú hráčov s víťaznou mentalitou, myslí si.

PITTSBURGH. Erik Karlsson bol nedávno vymenený do Pittsburghu Penguins. Klub San Jose Sharks vypočul jeho žiadosť ísť do konkurencieschopného mužstva.

Ako povedal na prvej tlačovej konferencii, teší sa najmä na príležitosť vyhrávať.

"Bol som veľmi nadšený z príležitosti ísť niekam, kde by som mohol byť v tíme, ktorý bojuje o titul," povedal v stredu na úvodnej tlačovej konferencii. "Keď som sa dozvedel, že majú o mňa záujem, bolo to vzrušujúce. Som šťastný, že to nakoniec vyšlo."

Švédsky bek musel podľa klauzuly v zmluve súhlasiť s dohodnutým trejdom. V Pittsburghu ho chceli mať aj Crosby a Letang, ktorí o jeho výmene diskutovali s vedením.

"Máte tu veľa silných hráčov, ktorí sú tu už dlhší čas a dosiahli mimoriadne úspechy," naráža na jadro mužstva. "Som nadšený, že môžem pracovať po boku takýchto hráčov, učiť sa od nich. Všetci sa snažíme o to isté - vyhrávať zápasy a získať pohár."

Karlsson otvorene rozpráva o Stanley Cupe, ktorý v zbierke zatiaľ nemá. Penguins v poslednom ročníku nepostúpili do play-off, čo chcú okamžite napraviť.

"Proti Pittsburghu som hral mnohokrát a niekoľkokrát som s nimi prehral, keď sa im podarilo vyhrať Stanley Cup. Vyhrávať vedia dodnes a hráči, ktorí tu pôsobia pokope už dlhé roky, sú stále naozaj dobrí," hovorí o Crosbym, Malkinovi či Letangovi.

Karlsson by mal byť veľkou posilou najmä pre ofenzívu "tučniakov". Minulú sezónu zakončil so 101 (25+76) bodmi v 82 dueloch, teda so štatistikami, ktoré boli v ostatnom období medzi obrancami nevídané.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Karlsson otvorene hovorí o Stanley Cupe. Do Pittsburghu ho prišiel vyhrať