Svetový pohár 2025 bude bez Česka. Nebudem ho pozerať, hovorí Pastrňák

David Pastrňák.
David Pastrňák. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|6. feb 2024 o 07:17

Česká hviezda dúfa, že sa dostane na olympiádu.

NEW YORK. Kanadsko-americká hokejová NHL plánuje vo februári 2025 uskutočniť istú obdobu Svetového pohára. Oficiálny názov medzinárodného turnaja bude 4 Nations Face-Off.

Participovať na ňom budú len štyri krajiny - Kanada, USA, Švédsko a Fínsko. Reprezentácie druhého sledu ako Česko budú vynechané.

Ide o logistické dôvody i skutočnosť, že hrať môžu len hráči so zmluvou v NHL. Napriek tomu zanechalo toto rozhodnutie trpkú príchuť napríklad v Davidovi Pastrňákovi.

"Nepotešilo ma to. Chápem, že je to narýchlo. Hrá sa už o rok, a tak zrejme nemajú veľa času, aby to urobili vo veľkom. Ale Česi tam nie sú. To znamená, že si veľa hviezd ani nezahrá, takže, ak mám byť úprimný, nebudem to ani sledovať," vyjadril sa úprimne.

"Som však šťastný, že nám schválili olympiádu. Bolo frustrujúce, že som vynechal už dve. Teším sa na to. Budem mať 30, snáď sa dostanem do tímu. Som z toho nadšený a nabudený."

Posledný Svetový pohár sa odohral v roku 2016 s ôsmimi tímami. Reprezentácie Kanady, USA, Švédska, Fínska, Ruska a Česka doplnili zmiešané mužstvá tímu Európanov a tímu Američanov do 23 rokov.

Na olympijských hrách sa hráči z NHL zúčastnili naposledy v roku 2014.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Svetový pohár 2025 bude bez Česka. Nebudem ho pozerať, hovorí Pastrňák