McDavid a Draisaitl cielia na Stanley Cup. Chceme ho, vraví hviezda

Hráči Edmontonu Oilers.
Hráči Edmontonu Oilers. (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey|8. sep 2023 o 07:31

Podľa McDavida je príležitosť Edmontonu tu a teraz.

EDMONTON. Hráči Edmontonu Oilers sa zišli na ľadovej ploche v rámci predsezónnej prípravy skôr ako u nich býva zvykom. Dôvodom je, že si nechcú nechať ročník 2023/24 ujsť pomedzi prsty.

Vlaňajšie vypadnutie z druhého kola play-off sa im postaralo o motiváciu. Spoluhráčov zorganizoval kapitán Connor McDavid.

"Myslím si, že to hovorí veľa o tom, ako sme nastavení, každý je vyhecovaný, každý je veľmi motivovaný, každý je odhodlaný a všetci sme v tom spolu," povedal.

Oilers sa po postupe do finále Západnej konferencie v roku 2022 cítili na to, že v roku 2023 môžu postupovať ešte ďalej až za vysnenou trofejou. Stopku im vystavili neskorší víťazi Stanley Cupu z Vegas.

"Cítim, že tá séria mohla dopadnúť akokoľvek. Ale fakt je, že sme prehrali," povedal nemecký forvard Leon Draisaitl, ktorého trpké vypadnutie stále škrie.

"Skrátka sme nehrali najlepšie ako vieme vo chvíľach, keď to bolo najviac potrebné. V posledných dvoch zápasoch nás prevýšili v maličkostiach. Napríklad sme sa previnili zbytočnými vylúčeniami."

Aj McDavid súhlasí, že prehru proti Vegas zavinili maličkosti. Chce si z nich vziať, čo sa dá, aby sa neúspech neopakoval a aby "olejári" priniesli do Kanady Stanley Cup po dlhých 31 rokoch.

"Staré príslovie hovorí, že musíš najprv prehrať, aby si sa naučil vyhrávať. A hoci je to bolestivé, je to pravda," tvrdí najproduktívnejší hráč poslednej základnej časti. "Väčšina víťazných tímov si čímsi takým prešla. Nie je to ľahké, ale dalo nám to už veľa cenných lekcií. Je na nás, aby sme ich využili."

So superhviezdami v zostave nemôžu Oilers pomýšľať na iné ako najvyššie méty.

"Hovoríme to skoro každý deň. Chceme Stanley Cup. O tom niet pochýb," potvrdzuje Draisaitl. "Lenže hráme proti 31 tímom s rovnakým cieľom. Nie sme tu sami. Budeme mať lepšie aj horšie obdobia, ale verím, že máme dostatočne silnú partiu na to, aby sme to dokázali. Sme správne nastavení a veľa sme sa v ostatných rokoch naučili. Teraz to chce správny štart."

McDavid po neúspechoch nikdy neskrýval frustráciu. Pred každou sezónou však srší odhodlaním. Vie, že v NHL nebude na vrchole večne.

"Každý rok cítim, že je to urgentné. Cítim, že príležitosť je tu a teraz kvôli nášmu veku a preto, čo sme si ako mužstvo preskákali. Mám o tomto mančafte vysokú mienku. Cítim, že sme teraz všetci v najlepších rokoch," dodal.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»McDavid a Draisaitl cielia na Stanley Cup. Chceme ho, vraví hviezda