Prednosť dostali veteráni. Landeskog odovzdal trofej Johnsonovi

Erik Johnson oslavuje zisk Stanley Cupu
Erik Johnson oslavuje zisk Stanley Cupu (Zdroj: TASR)
Oh my Hockey|27. jún 2022 o 08:13

Pred MacKinnonom zdvihli Stanley Cup Erik Johnson a Andrew Cogliano.

TAMPA BAY. Kapitán Gabriel Landeskog preberá trofej pre najlepší tím sezóny. Zdvihne ju nad hlavu, oslavuje a potom ju odovzdá Ericovi Johnsonovi. Prečo práve on pred Nathanom MacKinnonom alebo Caleom Makarom?

Je to symbolické gesto, často sa uprednostňujú hráči, ktorí na Stanley Cup čakajú najdlhšie alebo nie sú tak viditeľní, hoci sú pre tím nepostrádateľní. Napríklad v roku 2017 Sidney Crosby vopred vedel, že chce pohár odovzdať Ronovi Hainseymu. Čakal naň 14 rokov.

V Johnsonovom prípade zohrala úlohu vytrvalosť a odhodlanie tímu. 34-ročný obranca, ktorý bol v roku 2006 draftovaný z prvého miesta, prišiel do Avalanche v roku 2011 v rámci výmeny Kevina Shattenkirka do St. Louis Blues. V Colorade pôsobí už viac ako 10 rokov.

"Je to ešte lepšie, ako som si predstavoval. Je to úžasné, som na chlapcov veľmi hrdý. Keď som pred 12 rokmi prišiel do Denveru, boli sme na poslednom mieste v celej NHL, čo sa po štyroch a piatich rokoch zopakovalo.

Je to len o tom, aby ste si verili a obklopili sa ľuďmi, ktorí vám tiež veria. Potom sa môžu diať zázraky."

Johnson odohral za Colorado 654 zápasov základnej časti, v ktorých získal 238 bodov. V tohtoročnom play-off zaznamenal v 20 zápasoch jeden gól a štyri asistencie.

Z jeho rúk sa Stanleyho pohár dostal do rúk iného veterána, ktorý čakal, kým bude pohár pripravený. Andrew Cogliano odohral v NHL 1140 zápasov základnej časti za tímy Edmonton Oilers, Anaheim Ducks, Dallas Stars a San Jose Sharks, ale trofej mu zatiaľ unikala.

V marci ho Sharks poslali do Colorada výmenou za výber v piatom kole draftu 2024. Nenápadná, ale dôležitá výmena pre Cogliana, ktorý vo veku 35 rokov ukončil 15-ročné čakanie na Stanleyho pohár.

Až potom nastúpili Nathan MacKinnon, Jack Johnson, Nazem Kadri a ďalší členovia tímu. Tréner Jared Bednar a generálny manažér Joe Sakic boli poslednými, ktorí si siahli na pohár.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Prednosť dostali veteráni. Landeskog odovzdal trofej Johnsonovi