Carey Price zatiaľ kariéru nekončí. Liečim sa a potom uvidíme, odkazuje

Carey Price v drese klubu Montreal Canadiens.
Carey Price v drese klubu Montreal Canadiens. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|25. okt 2022 o 08:09

Brankár Montrealu Canadiens sa trápi s kolenom.

MONTREAL. Za posledný rok nastúpil len do piatich duelov a v tých bol tieňom elitného brankára, akým bol kedysi. Carey Price stojí pred dôležitým životným rozhodnutím.

Legendu montrealského hokeja dlhodobo trápi zranenie kolena. Pre to nemôže chytať, a tak sa mnohí domnievajú, že v NHL už nepridá ani zápas.

Sám Price to nedávno naznačoval, keď tvrdil, že musí myslieť predovšetkým na svoju rodinu. Chce sa hrať so svojimi deťmi. Ak by v aktuálnom rozpoložení začal trénovať a hrať v zápasoch, hrozilo by mu zhoršenie zdravotného stavu a chronické problémy.

Jeho túžbou je, aby jeho každodenný život nebol pretkaný bolesťami, ako je tomu dnes. Napriek tomu hokej miluje a zatiaľ sa nechce úplne vzdať myšlienky na návrat pred fanúšikov Canadiens.

"Musíme to brať krok za krokom. Zatiaľ neplánujem odchod do dôchodku," povedal Kanaďan v pondelok na tlačovej konferencii.

"Mojím prvým cieľom je uzdraviť sa. Keď sa mi to podarí, začnem zvažovať, či ešte zvládnem trénovať na profesionálnej úrovni. Teraz sa to nedá."

Price od finálovej účasti v play off 2021 vymeškal zápasy pre liečenie od návykových látok a problémy s operovaným kolenom.

"Teraz sú brankári lepší ako kedykoľvek predtým. Súvisí to so spôsobom chytania. Dnešný svet je súťaživý, každý sa sem chce dostať. Zrejme nestretnete hokejistu, ktorý by neobetoval všetko, aby sa sem dostal. Toto je cena, ktorú za to platím. Ak by som mal celé toto absolvovať znovu, určite by som to urobil," uviedol.

Tridsaťpäťročný bývalý piaty výber v drafte získal v kariére zlato z olympiády, Svetového pohára i juniorských majstrovstiev sveta. Vyhral Hart Trophy, Vezina Trophy, Jennings Trophy, Ted Lindsay Award i Bill Masterton Trophy. V zbierke mu chýba Stanley Cup.

"Nevzdávam sa sna vyhrať Stanley Cup, akúkoľvek pozíciu v klube by som mal," odkazuje.

"Až sa mi nechce veriť, ako rýchlo to všetko ubehlo. Závidím mladým hráčom, ktorí prichádzajú do ligy teraz. Liga je lepšia ako kedykoľvek predtým. Majú šťastie, že sa sem mohli dostať."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Carey Price zatiaľ kariéru nekončí. Liečim sa a potom uvidíme, odkazuje