Nedostali sa cez prvé kolo. Boston Bruins vyhodili hlavného trénera

Tréner Bruce Cassidy na lavičke Bostonu Bruins.
Tréner Bruce Cassidy na lavičke Bostonu Bruins. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|7. jún 2022 o 06:36

Finálne rozhodnutie uskutočnil generálny manažér.

BOSTON. Hlavný tréner Bruce Cassidy končí na lavičke Bostonu Bruins. Klub sa s 57-ročným koučom lúči po vypadnutí v prvom kole play off.

Finálne rozhodnutie uskutočnil generálny manažér Don Sweeney. Ten už pred časom naznačil, že v klube nemusí zostať kameň na kameni.

"Bolo to mimoriadne ťažké rozhodnutie," uviedol Sweeney vo vyhlásení. "Počas pôsobenia v klube dosiahol pôsobivé trénerské výsledky a my si ho vážime z profesionálneho aj osobného hľadiska."

Cassidy pôsobil pri mužstve od 7. februára 2017 a tím sa dostal do play off v každej zo sezón, čo ho trénoval. Najďalej došiel do finále v roku 2019. Odvtedy sa však "medvedi" ani raz nepozreli ďalej ako do druhého kola.

V základnej časti bol na lavičke v 399 zápasoch a 245 vyhral. K tomu si pripísal 108 prehier a 46 prehier po predĺžení.

"Bruce bol fantastickým trénerom a počas svojho pôsobenia na lavičke pomohol tomuto tímu vyhrať mnoho zápasov a dosiahnuť úspech," uviedol prezident klubu Cam Neely.

"Mám maximálnu dôveru v Dona (Sweeneyho), že sa teraz postará o to, aby bol dôkladne vybratý najlepší kandidát, ktorý pomôže nášmu tímu naplno rozvinúť jeho potenciál."

Podľa insidera Elliottea Friedmana je najvážnejším kandidátom na post hlavného trénera Bostonu Jeff Blashill. Ten donedávna trénoval Detroit Red Wings.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Nedostali sa cez prvé kolo. Boston Bruins vyhodili hlavného trénera