Tréner Bostonu to má nahnuté. Musíme urobiť zmeny, konštatuje prezident

Tréner Bruce Cassidy na lavičke Bostonu Bruins.
Tréner Bruce Cassidy na lavičke Bostonu Bruins. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|20. máj 2022 o 07:10

Skončí Bruce Cassidy na lavičke Bostonu?

BOSTON. Keď sa novinári opýtali prezidenta Bostonu Bruins Cama Neelyho na budúcnosť kouča Brucea Cassidyho, nemal pre nich uspokojivú ani stopercentnú odpoveď.

Na lavičke možno bude od sezóny 2022/23 stáť niekto iný.

"Myslím si, že musíme urobiť nejaké zmeny," povedal Neely novinárom vo štvrtok. "Myslím si, že Bruce je fantastický tréner. Chcel by som jasne dodať, že priniesol tejto organizácii veľa úspechov. Mám ho rád ako trénera. Uvidíme, kam to povedie."

Neely plánuje predĺžiť kontrakt s generálnym manažérom Donom Sweeneym. Ten bude mať posledné slovo v prípade Cassidyho.

Hlavný kormidelník zvládol doviesť mužstvo do vyraďovacích bojov. Tam im v prvom kole vystavili stopku Carolina Hurricanes v siedmich zápasoch.

Neely ako hlavnú slabinu tímu videl presilové hry.

"Myslím si, že sú situácie, v ktorých musia hráči rozmýšľať, čo zlepšiť, a nie dookola si hovoriť, že takto to trénujeme a takto to aj budeme hrať," tvrdí.

V klube sa otvorene vraví o prestavbe. "Medvedi" nemajú voľbu v prvom kole najbližšieho draftu a ani zoznam ich talentov nie je dlhý.

"Keď vám začnú starnúť kľúčoví hráči, musíte to začať riešiť. O tom niet pochýb. Chápem, že sa nikto nechce pozerať na to, ako jeho tím prehráva, a to ani nie je naším cieľom," konštatuje Neely.

"Posledných desať-jedenásť rokov sme dokázali pravidelne vyhrávať. Lenže to vás raz dobehne. Veríme, že máme v klube dostatok perspektívnych hráčov, na ktorých sa dá začať stavať, aby sme nemuseli robiť totálnu prestavbu," uzavrel.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Tréner Bostonu to má nahnuté. Musíme urobiť zmeny, konštatuje prezident