Šéf Detvy Ľupták sa musí krotiť. Dostal podmienku na šesť mesiacov

Tréner Detvy Ernest Bokroš nebol v prvom zápase štvrťfinále spokojný so streleckou efektivitou tímu.
Tréner Detvy Ernest Bokroš nebol v prvom zápase štvrťfinále spokojný so streleckou efektivitou tímu. (Autor: TASR)
Patrik Fotta|31. mar 2021 o 23:23 (aktualizované 1. apr 2021 o 11:22)

Zápas videl na štadióne po dvoch mesiacoch.

POPRAD/DETVA. Majiteľ extraligového klubu z Detvy Róbert Ľupták sledoval úvodný duel štvrťfinále Kaufland play off Tipos Extraligy proti Popradu priamo zo striedačky svojho tímu.

Ľupták dostal vo februári od Disciplinárnej komisie Slovenského zväzu ľadového hokeja dvojmesačný zákaz vstupu na akýkoľvek štadión počas extraligového zápasu.

Dôvodom bolo vyčíňanie šéfa detvianskeho klubu v 35. kole základnej časti práve proti Popradu.

„Ernest Bokroš vytiahol zaujímavý tromf. Majiteľ Detvy Róbert Ľupták bol omilostený a už môže byť opäť prítomný počas zápasu na štadióne. Tréner Bokroš ho pozval, aby bol s tímom priamo na striedačke,“ vravel komentátor RTVS Marek Marušiak pred začiatkom zápasu.

Zvyšný trest mu odpustili, dostal podmienku

Detviansky funkcionár mal požiadať o prekvalifikovanie nepodmienečnej sadzby na podmienečnú s odkladom jej zostávajúcej časti.

"DK SZĽH žiadosti po preskúmaní vyhovela, keďže formálne podmienky na podmienečné odloženie boli splnené. Zároveň máme za to, že časť výkonu trestu, ktorý previnilec vykonal, splnila svoju sankčnú, výchovnú i preventívnu funkciu,“ uvádza sa v uznesení DK SZĽH, ktoré zverejnil oficiálny web SZĽH.

V prípade, ak majiteľ detvianskeho klubu v šesťmesačnej skúšobnej lehote dostane ďalší nepodmienečný trest, s novým dištancom si bez možnosti prekvalifikovania bude musieť odpykať aj zostávajúcu časť odloženého.

Počas sezóny Ľupták na striedačku svojho tímu nechodil. Trénerovi Bokrošovi nechal priestor na to, aby s tímom dosiahol historicky najlepšie umiestnenie v základnej časti.

„Róbert Ľupták žije pre svoje mužstvo. Osobne si myslím, že môže práve zo striedačky nabudiť hráčov, aby dosiahli proti Popradu úspech,“ uviedol hokejový expert verejnoprávnej televízie Rastislav Staňa.

Majiteľ detvianskeho hokejového klubu Róbert Ľupták.
Majiteľ detvianskeho hokejového klubu Róbert Ľupták. (Zdroj: TASR)

Samotný Ľupták ešte pred začiatkom série jasne naznačil, že štvrťfinále nemusí znamenať pre Detvu konečnú zastávku.

„Prvým cieľom bolo umiestnenie v prvej šestke a ten sme splnili. Teraz sa pre nás začína nová súťaž a nová výzva. Jednoznačne ju ideme splniť a nič nás nezastaví. Poprad je prijateľný súper,“ uviedol Ľupták pre klubový web.

Aj najproduktívnejší hráč Detvy Jan Sýkora verí, že proti veľkému favoritovi na titul môže tím spod Poľany uspieť.

„Cez Poprad chceme prejsť ďalej. Šance sú otvorené. Play off je aj o šťastí a o tom, ako zachytajú brankári. Sme odhodlaní vyhrať,“ povedal Sýkora.

Bokroš: Ak v Poprade nevyhráme, nič sa nedeje

Popradčania sa po víťazstve 6:3 ujali vedenia v sérii 1:0 na zápasy. Nevyhli sa však problémom v druhej tretine, ktoré im počas celej sezóny príliš nevychádzajú.

„Narobili sme tam niekoľko vážnych chýb, ktorými sme súpera postavili na nohy. Neviem, čo s tým robiť, aby sa nám výpadky v druhej tretine nestávali,“ vravel po zápase tréner Popradu Peter Mikula.

Proti šiestemu tímu tabuľky nečaká popradský lodivod jednoduchú sériu.

„Hrajú veľmi húževnato. Menšie technické kvality vynahrádzajú obrovskou bojovnosťou, čo sa potvrdilo aj v prvom zápase série,“ skonštatoval Mikula.

Hokejisti Detvy sa vo štvrtok pokúsia vyrovnať sériu. Podľa trénera Ernesta Bokroša ale budú musieť výrazne zlepšiť streleckú efektivitu.

„Pri rovnovážnej hre sme dali len jeden gól, a to je veľmi málo. Musíme byť produktívnejší, pretože náš súper je v ofenzíve veľmi silný. Urobíme maximum pre to, aby sme v druhom zápase uspeli. Ak sa to nepodarí, nič sa nedeje, pôjdeme domov,“ povedal Bokroš.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Šéf Detvy Ľupták sa musí krotiť. Dostal podmienku na šesť mesiacov