Hitzlsperger v Stuttgarte minimálne do konca júna 2010

SITA|14. aug 2007 o 14:12

STUTTGART 14. augusta (SITA) - Úradujúci nemecký futbalový majster VfB Stuttgart a stredopoliar Thomas Hitzlsperger sa dohodli na predĺžení platnosti vzájomnej zmluvy do konca júna 2010. Pôvodný kontrakt ...

STUTTGART 14. augusta (SITA) - Úradujúci nemecký futbalový majster VfB Stuttgart a stredopoliar Thomas Hitzlsperger sa dohodli na predĺžení platnosti vzájomnej zmluvy do konca júna 2010. Pôvodný kontrakt bol ohraničený záverom sezóny 2007/2008. "Určite to nebolo po mojom návrate z Anglicka do bundesligy vždy len jednoduché - najmä počas úvodnej sezóny v Stuttgarte to neprebiehalo tak, ako som si želal ja i klub. O to krajší bol ten uplynulý ročník, v ktorom sme spoločne získali titul a postúpili do finále domáceho pohára," povedal 25-ročný mníchovský rodák, ktorý prišiel k "Švábom" predvlani z birminghamskej Aston Villy ako voľný hráč. Na ostrovy odišiel už ako mladík a vystriedal miestnu akadémiu za prípravku Bayernu. V doterajších 57 stretnutiach v najvyššej nemeckej dlhodobej súťaži strelil 9 gólov. Hitzlsperger bol 6. júna v Hamburgu jediným futbalistom, ktorý v zápase Nemecko - Slovensko k D-skupine kvalifikácie o postup na ME 2008 trafil do súperovej siete: jeho gól zo 43. min napokon bol rozhodujúci. "Nationalelf" zvíťazila 2:1.

Horšou aktuálnou správou pre Stuttgart, ktorý minulý piatok v úvodnom kole nového ročníka I. bundesligy doma len remizoval s vicemajstrom Schalke 2:2, je zranenie ľavého kolena obrancu Arthura Boku, ktoré sa udialo na pondelňajšom tréningu. Dvadsaťštyriročného zadáka z Pobrežia Slonoviny si kouč Armin Veh musí škrtnúť zo svojich plánov približne na tri-štyri týždne. Pre problémy so stehnom sa do prípravy ešte stále nezapojil kanonier Mario Gomez, najlepší hráč uplynulej sezóny podľa ankety magazínu Kicker. Svalová indispozícia, zdá sa, už pominula v prípade záložníka Yildiraya Bastürka, ktorý by v sobotu mal absolvovať vystúpenie v drese VfB na pôde Herthy Berlín. Pre 28-ročného tureckého reprezentanta bude mať tento zápas zvláštny náboj: na štadión Gottlieba-Daimlera totiž prišiel iba nedávno (28. mája) práve z metropoly - bez odstupného, a to na tri roky s opciou.


Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Hitzlsperger v Stuttgarte minimálne do konca júna 2010