Hiddink volá po zavedení technológií pri posudzovaní gólov

SITA|11. mar 2009 o 10:40

Tréner anglického futbalového klubu FC Chelsea a ruskej reprezentácie Guus Hiddink si myslí, že je načase začať používať moderné technológie na pomoc rozhodcom pri gólových sitúaciách.

TURÍN. Tréner anglického futbalového klubu FC Chelsea a ruskej reprezentácie Guus Hiddink si myslí, že je načase začať používať moderné technológie na pomoc rozhodcom pri posudzovaní pohybu lopty v blízkosti bránkovej čiary. Holanďanova úvaha o prospechu techniky prišla po utorňajšom odvetnom stretnutí osemfinále Ligy majstrov 2008/2009 Juventus Turín - FC Chelsea, v ktorom kanonier "The Blues" Didier Drogba dosiahol gól z priameho kopu, no hlavný rozhodca Alberto Undiano Mallenco zo Španielska nemal šancu voľným okom posúdiť, či sa po zákroku brankára Gianluigiho Buffona dostala lopta celým objemom za bránkovú čiaru. Fakt, že to bol gól, odhalili až televízne zábery. Tento moment napokon nebol rozhodujúci, pretože Chelsea po domácej výhre nad Juve 1:0 dokázala v Turíne remizovať 2:2 a postúpila medzi osmičku najlepších mužstiev na starom kontinente.

"Podľa mňa je potrebné zaviesť moderné technológie, aby sme sa vyhli búrlivým diskusiám o tom, či gól bol alebo nebol. Niečo podobné som už zažil v osemdesiatych rokoch, keď sme testovali možnosť využitia kamier na tieto účely. Experiment vtedy dopadol dobre, ale ľudia, ktorí o tom rozhodovali, nevedeli, čo vlastne chcú. Teraz je technika na takej úrovni, že sa jej dá veriť a mala by byť aj v tomto smere nápomocná," povedal po spomínanom zápase Hiddink. Jeho názor zdieľal i náprotivok z utorňajšieho súboja Claudio Ranieri: "Už sa o pomoci technológií hovorí príliš dlho. Niekedy ľudské oko nezachytí všetko. Niečo podobné ako v tenise by sa mohlo zaviesť aj vo futbale."

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Hiddink volá po zavedení technológií pri posudzovaní gólov