Haščák: Psychiku máme v poriadku

Marcel Haščák včera strelil jediný gól Košíc.
Marcel Haščák včera strelil jediný gól Košíc.
Sportnet|9. apr 2013 o 00:00

Aj druhý finálový duel skončil víťazstvom Zvolena 2:1. Košickí hokejisti tak na zápasy prehrávajú 0:2.

Teraz budú mať dvakrát výhodu domáceho ľadu. Extraligové finále pokračuje vo štvrtok a v piatok v Steel Aréne.

ZVOLEN. Aj v druhom stretnutí inkasoval brankár Zvolena Šimko jediný raz. Pol minútu pred koncom tretej tretiny ho zblízka v presilovke prekonal Marcel Haščák.

Po stretnutí však zo svojho presného zásahu radosť nemal. Oceliari totiž aj druhé vystúpenie vo Zvolene prehrali najtesnejším rozdielom.

"Dve tretiny sme boli podľa mňa jasne lepším mužstvom. Je veľkou chybou, že sme nedali góly. Preto sme prehrali. Mali sme dosť šancí. Spravili sme aj nejaké chyby a tie nás stáli lepší výsledok," ťažko sa hovorilo po stretnutí košickému útočníkovi Marcelovi Haščákovi.

Až 97 sekúnd mohli hrať v závere oceliari v početnej výhode o dvoch hráčov. Domáci tím viedol 1:0. Košičanom sa núkala možnosť vyrovnať.

"Vedeli sme, že Zvolenčania sa tam budú hádzať, aby si vypýtali nejaké vylúčenie a stav na ľade skorigovali. Chceli sme dať gól, ale dostali sme ho. K hráčom súpera sme pristúpili zle. Myslím si však, že všetko nešťastie sme si týmto gólom vyčerpali. Ak budeme hrať v ďalších zápasoch tak ako doteraz a vylepšíme nejaké maličkosti, tak prídu víťazstvá. Lebo celkom pokojne tak ako Zvolen v dvoch zápasoch zvíťazil, mohol aj prehrať."

Za stavu 2:1 pre domáci tím sa ešte v gólovej príležitosti ocitol Richard Jenčík. Za brankára Šimka v tej chvíli zaskakoval na bránkovej čiare skúsený obranca Ladislav Čierny.

"Ten zápas sme mali dostať aspoň do predĺženia. Brankár bol už mimo bránky. Zvolen tam mal v tej chvíli naozaj kopec šťastia," povzdychol si Marcel Haščák.

V Steel Aréne sa bude hrať vo štvrtok a v piatok

Mužstvo spod Pustého hradu vedie v sérii na zápasy 2:0. Košičania vedia, že sú na ťahu.

"Musíme k tomu pristúpiť tak, ako sme pristúpili k prvým dvom tretinám. Bránili sme dobre, akurát musíme začať premieňať šance. V koncovke potrebujeme trochu viac pokoja. Potom to premeníme. Mali sme dosť príležitostí na to, aby sme aspoň dva - tri góly strelili," uviedol produktívny útočník, ktorý sa sám niekoľkokrát pokúšal nájsť recept na spoľahlivo chytajúceho Šimka.

"Raz som mu to trafil zboku do lapačky. Puk mu ostal v lapačke, mal skrátka šťastie. Ale ja verím, že to prelomíme. Sme vynikajúci kolektív. Jeden za druhého dokáže zabojovať. My sme vedeli, že stretnutia vo Zvolene nebudú ľahké, ale ja verím, že po piatku sa bude začínať odznova. Psychiku máme v poriadku. Hoci sme prehrali, boli sme lepším tímom. Sebavedomie nemôžeme mať nalomené. Ak budeme naše výkony gradovať, tak ja verím, že z domáceho prostredia vyťažíme to isté, čo Zvolenčania."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Haščák: Psychiku máme v poriadku