"Hapalovcov" čaká derby so Z. Moravcami, potom majster

SITA|10. aug 2007 o 09:08

NITRA 10. augusta (SITA) - Jedným z najpríjemnejších prekvapení doterajšieho priebehu najvyššej slovenskej futbalovej súťaže - Corgoň ligy 2007/08 sú nepochybne futbalisti FC Nitra. Po štyroch kolách ...

NITRA 10. augusta (SITA) - Jedným z najpríjemnejších prekvapení doterajšieho priebehu najvyššej slovenskej futbalovej súťaže - Corgoň ligy 2007/08 sú nepochybne futbalisti FC Nitra. Po štyroch kolách sú na druhom mieste tabuľky za vedúcou Žilinou, keď rovnako ako úradujúci majster ešte nestratili ani bod. Zásluhu má na tom určite aj český lodivod Pavel Hapal, ktorý prišiel k mužstvu v letnej prestávke a na trénerskej lavičke nahradil dovtedajšieho kouča Ivana Galáda. "Nie som žiadny kúzelník. Nikto nečakal, že budeme mať po 4. kole plný počet bodov. Ale asi to nebude náhoda," cituje piatkové vydanie českého denníka Sport od piatka 38-ročného bývalého kormidelníka Opavy, Zlína a Baníka Ostrava.

Prvé tri stretnutia v novej sezóne CL vyhral tím spod Zobora o jeden gól, presvedčivejší triumf zaznamenala Nitra až v ostatnom dueli, keď na pôde Dubnice zvíťazila 2:0. "Je to trochu náhoda, viackrát sme mohli zvíťaziť aj väčším rozdielom. Naši hráči výborne pracujú počas celého týždňa a keď sa k tomu pridá aj vôľa a odhodlanie, výsledok sa dostaví. Sám som zvedavý, kam to v tomto ročníku môžeme dotiahnuť. Ale chceme potrápiť aj favoritov," skonštatoval Pavel Hapal.

V najbližšom ligovom kole sa v sobotu 11. augusta stretne FC Nitra v regionálnom derby s nováčikom súťaže FC ViOn Zlaté Moravce a v 6. kole už na neho čaká prekážka najťažšia - šampión zo Žiliny. Hlavný kouč aktuálne druhého tímu tabuľky si želá, aby jeho zverenci nezaváhali ani v zápase so Zlatomoravčanmi a do duelu so "žlto-zelenými" išli bez straty "kvetinky". "Bola by to pre nás obrovská motivácia," dodal Pavel Hapal.


Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»"Hapalovcov" čaká derby so Z. Moravcami, potom majster