Hapal spoznáva hráčov a je spokojný s podmienkami v Žiline

SITA|18. jún 2009 o 13:43

Hlavný kormidelník slovenského futbalového vicemajstra MŠK Žilina začal v pondelok 15. júna s hráčmi letnú prípravu na nastávajúci ročník Corgoň ligy 2009/2010.

ŽILINA. Už po troch dňoch sú jeho dojmy z nového pôsobiska veľmi dobré.

"Je to trochu hektické, príprava je krátka, musím spoznávať množstvo hráčov, takže z tohto pohľadu sa mám čo obracať. Čo sa však týka klubu, v Žiline je to perfektné. Stretol som tu ľudí, ktorí milujú futbal a chcú, aby futbal v tomto meste lákal. Som milo prekvapený, aké má klub výborné tréningové podmienky a ako rýchlo sa tu stavia štadión. Je to najkrajší stánok na Slovensku," cituje oficiálna internetová stránka www.mskzilina.sk slová onedlho 40-ročného českého kormidelníka (nar. 27. 7. 1969).

V mužstve spod Dubňa je v súčasnosti veľké množstvo mladých futbalistov. Táto skutočnosť je vždy náročná pre trénera, a to najmä v klube s vysokými ambíciami. "V Žiline je veľa talentovaných hráčov. Určite bude dôležité, aby sme ich spoznali a správne vybrali. Samozrejme, že iba s nimi sa nedá hrať aj liga, Slovenský pohár či Európska liga UEFA. Sú tu však aj skúsení futbalisti ako Leitner či Jež a my to musíme správne zladiť," poznamenal ďalej P. Hapal.

Bývalý československý a český internacionál, ktorý v aktívnej hráčskej kariére pôsobil v Sigme Olomouc, Dukle Praha, Bayeri Leverkusen, CD Tenerife, Sparte Praha, Českých Budějoviciach a Jakubčoviciach, priviedol už v pozícii trénera futbalistov FC Nitra v sezóne 2007/2008 k výbornému 3. miestu v Corgoň lige. Ambície žilinského mužstva sú už niekoľko sezón len tie najvyššie, o čom svedčí aj zisk štyroch majstrovských titulov (2002, 2003, 2004, 2007) pre MŠK v ostatných ôsmich rokoch.

Pavel Hapal má v letnej príprave k dispozícii až 30 futbalistov, na budúcotýždňové sústredenie v Rakúsku (22. - 29. júna) však odcestuje zúžený káder. "Do Bad Kleinkirchheimu pôjde dvadsať hráčov a traja brankári, s nimi by som chcel potom pracovať až do začiatku ligovej súťaže. Vylúčené však nie je samozrejme ani to, že ešte prídu na skúšku i ďalší hráči."

V rámci spomenutého pobytu MŠK v Rakúsku prichádzali do úvahy ako súperi "žlto-zelených" Steaua Bukurešť či Sturm Graz, napokon Žilinčanov preveria traja účastníci najvyšších súťaží - SK Austria Kärnten (Rak.), Nova Gorica (Slovin.) a CSKA Sofia (Bulh.). "Sú to všetko mužstvá, ktoré majú dobrých hráčov a konfrontácia s nimi bude pre nás užitočná. Hráme Európsku ligu UEFA a aj preto je medzinárodný kontakt potrebný," dodal Pavel Hapal.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Hapal spoznáva hráčov a je spokojný s podmienkami v Žiline