Hapal očakáva náročný duel, Jež verí v úspech

SITA|15. júl 2009 o 16:45

Futbalisti MŠK Žilina nastúpia v domácom prostredí na štvrtkový úvodný zápas 2. predkola Európskej ligy UEFA 2009/2010 proti moldavskému tímu FC Dacia Kišiňov v pozícii mierneho favorita.

ŽILINA.

Hráči spod Dubňa však napriek tomu súpera vôbec nepodceňujú a na spomenutý súboj sa poctivo pripravujú od momentu, keď im žreb v Nyone prisúdil práve spomenutých Moldavčanov. "Videli sme naživo niekoľko ich prípravných stretnutí ako aj jeden ligový zápas. Dacia je húževnatý protivník, ktorý produkuje futbal ruskej školy. Tím sa vyznačuje kolektívnym poňatím, nemá žiadneho lídra, alebo hráča, ktorý by vynikal nad ostatnými. Je tam síce kapitán mužstva, ten však u nás pre trest za karty nemôže nastúpiť," povedal na stredajšej popoludňajšej predzápasovej tlačovej konferencii v presscentre futbalového štadióna MŠK hlavný kormidelník Žiliny Pavel Hapal.

Súper slovenského vicemajstra absolvoval pod Dubeň náročnú 22-hodinovú cestu autobusom, čo muselo byť pre zverencov ich 42-ročného trénera Romana Pilipčuka vyčerpávajúce. "Či to bude našou výhodou, to sa uvidí až priamo v zápase a v tom, ako ho zvládneme," poznamenal ďalej český lodivod žilinského mužstva Hapal, ktorý ma o zložení základnej jedenástky už konkrétnu predstavu. Nemala by sa príliš líšiť od tej, ktorá vybehla na trávnik v sobotňajšom zápase 1. kola Corgoň ligy s Nitrou. "Chýbajú nám iba Rilke a Pečalka, ostatní hráči, ktorí utrpeli menšie zranenia v dueli s Nitrou, sú už k dispozícii. Očakávame náročný duel, vzhľadom na teplo, ktoré vonku panuje. Bude to predovšetkým o našej koncentrácii. Nesmieme v nej poľaviť, pretože tím Dacie, ako sme čítali na internetových stránkach tohto moldavského klubu, prišiel do Žiliny s tým, aby strelil nejaký gól a uhral prijateľný výsledok pred odvetou," uviedol P. Hapal.

Futbalisti Žiliny absolvujú v stredu podvečer na svojom hlavnom trávniku tréning a po ňom sa presunú na sústredenie, z ktorého sa vrátia späť na štadión až dve hodiny pred zápasom. Hráči sú dobre naladení, čo potvrdil na tlačovej besede aj kapitán MŠK Róbert Jež: "Dúfam, že vo štvrtok budeme úspešnejší ako v ligovom zápase s Nitrou (výsledok 1:1, pozn.). Naším hlavným cieľom je postúpiť cez Kišiňov do 3. predkola Európskej ligy UEFA."

V Žiline sa zatiaľ na štvrtkový pohárový súboj 2. predkola EL UEFA s Kišiňovom predalo 1700 vstupeniek (kapacita je približne 7500 miest), pod Dubňom sa očakáva štvortisícová návšteva. Rodičia s deťmi v pre nich vyhradenom sektore na južnej tribúne majú k dispozícii lístky v rovnakej cene ako na ligové zápasy. Tie sa dajú kúpiť pred južnou tribúnou aj vo štvrtok, t. j. v deň stretnutia.

Zápas MŠK Žilina - FC Dacia Kišiňov, ktorý má vo štvrtok 16. júla výkop o 17.30 h, povedie kvarteto rozhodcov z Cypru na čele so Steliosom Trifonosom. Jeho asistentmi budú Andreas Papapanayiotou a Ioannis Louca, v úlohe štvrtého arbitra sa predstaví Marios Tsangaris. Odvetné stretnutie 2. predkola v Kišiňove je na programe vo štvrtok 23. júla o 18.30 h SELČ.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Európska liga»Hapal očakáva náročný duel, Jež verí v úspech