Hantuchová prehrala s Ivanovičovou, Srbky vyrovnali na 1:1

Dominika Cibulková.
Dominika Cibulková. (Autor: SITA)
Tomáš Prokop|16. apr 2011 o 14:39

Po sobotňajších dvojhrách je stav fedcupového stretnutia medzi slovenskými a srbskými tenistkami vyrovnaný.

BRATISLAVA. Srbské tenistky vyrovnali stav fedcupového stretnutia so Slovenkami na 1:1. O ich bod sa postarala Ana Ivanovičová, ktorá vyhrala nad Danielou Hantuchovou vo dvoch setoch 6:2 a 6:4.

Hantuchová skonštatovala, že jej chýbala často medzihra a striedala veľmi dobré údery so slabšími. "Najväčší rozdiel bol dnes v prvom podaní. Ane vychádzali takmer všetky, zatiaľ čo ja som sa trápila. Pomohla si najmä pri brejkových situáciách podaním, čo sa mne nedarilo."

Ivanovičová bola so svojim výkonom spokojná, ale pochválila aj Slovenku, ktorá si podľa nej zlepšila forhend od ich predchádzajúcich zápasov. "Bol to veľmi dôležitý bod, dnes som hrala dobre. Našou motiváciou je vyhrať prvýkrát nad Slovenkami, keď sme s nimi v minulosti dvakrát prehrali."

Úvodnú dvojhru vyhrala Dominika Cibulková nad Bojanou Jovanovskou v troch setoch po výsledku 4:6, 6:3, 6:1.

Cibulková hrala v prvom sete nervózne, zväčša len čakala na chybu súperky a svoj výkon označila ako upozornenie pre budúce zápasy. "Nehrala som dobre, robila som chyby, hrala som málo agresívne, zatiaľ čo súperka hrala dobre."

Cibulkovú vyburcovala aj prítomnosť Hrbatého

Za stavu 0:2 v druhom sete sa však Slovenka na seba nahnevala a podľa jej slov ju vyburcovali diváci. "Povedala som si, že musím hrať inak. Pomohlo mi aj to, že v hľadisku sedel môj idol Dominik Hrbatý. Povedala som si, že nemôžem doma jeho ani divákov sklamať," dodala s úsmevom slovenská jednotka.

Jovanovská dokázala hrať výborný tenis len prvý set, po tom už bolo vidieť, že mladej Srbke dochádzali sily a pri hre na hranici rizika robila čoraz viac chýb. "Začiatok bol výborný, po tom som prestala hrať. Dominika hrala agresívnejšie a mne už postupne dochádzali sily."

V nedeľu už aj s Jankovičovou

V nedeľu sa začne úvodnou dvojhrou medzi Dominikou Cibulkovou a Anou Ivanovičovou o 12.00. Slovenský kapitán počíta, že v druhý hrací deň už nastúpi srbská zápasová jednotka Jelena Jankovičová, ktorú trápi zapálené hrdlo.

"Myslím si, že Jankovičová bude zajtra hrať. Pre nás je dobrý stav 1:1, mohol byť aj horší. Uvidímie ako sa vyvinú dvojhry, je pravdepodobné, že sa rozhodne až vo štvorhre," povedal Lipták.

"Uvidíme, či postavíme Jelenu, záleží ako sa bude cítiť v noci. Tajne som dúfal, že budeme vyhrávať po sobote 2:0, ale aj tento stav je v pohode," dodal srbský kapitán Dejan Vraneš.

Pozrite si fotky z fedcupového súboja Slovenska a Srbska >>

baráž o svetovú skupinu Pohára federácie
Slovensko - Srbsko 1:0, priebežne

Daniela Hantuchová - Ana Ivanovičová 2:6, 4:6 za hodinu a 26 minút

Dominika Cibulková - Bojana Jovanovská 4:6, 6:3, 6:1 za 2 hodiny a 17 minút

Cibulková začala v prvom sete výborne. Rýchlo získala vedenie 2:0, potom však zbytočne znervóznela. Kľúčovým gemom bol štvrtý za stavu 2:1, keď Slovenka nevyužila tri brejkbaly. V ďalších troch mala navrch Bojanovská, najmä z forhendovej strany zahrala viacero víťazných úderov.

Slovenská jednotka sa zmohla na odpor až za stavu 2:5. Pri podaní Jovanovskej začala riskovať a znížila na 3:5. Cibulková začala v ďalšom geme opäť zle, ponúkla Bojanovskej najprv dva a neskôr aj tretí setbal, srbská tenistka ich nevyužila a naša hráčka znížila na 4:5.

V desiatom geme už Slovenka nenadviazala na zlepšenú hru, spravila tri nevynútené chyby a prehrala set 4:6.

Menšia eufória z úspešnej koncovky pomohla devätnásťročnej Srbke v prvej hre druhého setu, keď štvrtýkrát v zápase zobrala Cibulkovej podanie. Slovenka mala šance na ribrejk hneď v ďalšom geme, ale nevyužila vedenie 40:15.

Cibulková zlepšila koncentráciu, vyhrala nasledujúce dva gemy. V piatom si síce prehrala podanie, ale vzápätí ho získala späť. Do dôležitého siedmeho gemu vstúpila Cibulková výborne, Bojanovskej nedala šancu, zahrala dve esá a čistou hrou otočila na 4:3 vo svoj prospech.

Bojovnosť Slovenky podporili aj diváci, ktorí ju začali hnať za výhrou v sete. V ôsmej hre si vypracovala brejkbol, ktorý sa ukázal ako kľúčovým. Prelomila súperke ďalšie podanie a set vyhrala 6:3.

Cibulková potvrdila zlepšený výkon aj na začiatku rozhodujúceho setu. Vyhrala dlhý prvý gem pri podaní Jovanovskej a aj svoje podanie. Ďalší gem sa opäť hral dlho, ale tentokrát ho tesne vybojovala srbská hráčka.

Štvrtý gem si Cibulková zbytočne skomplikovala, viedla 40:15, ale povolila súperke vyrovnať na zhodu, potom však spravila Bojanovoská dve chyby a naša hráčka zvýšila na 3:1. v ďalšom priebehu už mladá Srbka nedokázala vzdorovať slovenskej jednotke a set prehrala jasne 1:6, keď Cibulková využila hneď prvý mečbal.

Hantuchová prehrala vo dvoch setoch

Hantuchová začala zápas proti Ivanovičovej nervózne, prehrala si úvodné podanie. Vzápätí však zobrala servis súperke. V ďalších dvoch gemoch si obe udržali podanie, ale zlom prišiel v piatej hre. Ten získala Ivanovičová a následne aj ďalšie tri gemy, čo jej stačilo na pohodlnú výhru v prvom sete pomerom 6:2.

V druhom sete si naša tenistka prehrala hneď podanie, ale vzápätí ho získala späť. Kľúčový gem sa hral v piatom geme, keď Hantuchová veľmi zle začala, rýchlo prehrávala 0:40 a Ivanovičová využila druhý brejkbal a po vyhranom podaní zvýšila na 4:2.

Slovenka sa udržala v zápase, keď vyhrala svoje podanie v tesnom siedmom geme. Kľúčová hra prišla v ôsmom geme. Hantuchová pokazila volej na sieti a vzápätí za stavu 30:30 zahrala do siete return po súperkinom druhom podaní. Ivanovičová gem vyhrala a ujala sa vedenia 5:3. Hantuchová zvládla aj ďalší gem, v ktorom hrala o všetko udržala si servis a znížila na 4:5. Posledný gem zápasu bol výborný z oboch strán, srbská tenistka ho však zvládla a za hodinu a 26 minút vyhrala 6:2 a 6:4.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Hantuchová prehrala s Ivanovičovou, Srbky vyrovnali na 1:1