Handzušovi hrozí výmena zo San Jose

Michal Handzuš (vpravo) a center Chicaga Andrew Shaw.
Michal Handzuš (vpravo) a center Chicaga Andrew Shaw. (Autor: TASR/AP)
SITA|18. mar 2013 o 09:46

Sharks sa v poslednom čase nedarí, trénerovi Todd McLellanovi sa nepozdával prístup hráčov v zápase na ľade Los Angeles.

SAN JOSE. Slovenský hokejový útočník Michal Handzuš nemusí dohrať sezónu v drese San Jose Sharks. Generálny manažér kalifornského tímu Doug Wilson údajne ponúka banskobystrického rodáka na výmenu do iného mužstva.

Okrem Handzuša by Sharks mohli opustiť aj ďalší dvaja hráči Ryane Clowe a Douglas Murray. Triu sa skončia po sezóne zmluvy a stanú sa neobmedzenými voľnými hráčmi. Informuje o tom Mercury News.

V San Jose hľadajú najmä posily do ofenzívy. Mužstvo z uplynulých 22 zápasov nedalo v 21 viac ako tri góly.

Handzuš sa v 27 dueloch ročníka strelecky presadil len raz, do gólovej štatistiky sa však nepočítajú úspešné samostatné nájazdy z rozstrelov. V posledných zápasoch klesol aj jeho čas na ľade.

„Hralo sa mi dobre, len keď neprichádzajú body, tak to má človek v hlave a hrá sa mu ťažšie. Sebavedomie potom klesá. Nie som zvyknutý na podobné série bez bodu, ubíja ma to. Prvých pätnásť zápasov body neodzrkadľovali to, čo som hral, ale potom to začalo byť horšie. Musím si vyčistiť hlavu a začať ako keby sezónu odznova," povedal prd týždňom SME Handzuš.

Tridsaťšesťročný center je súčasťou San Jose Sharks od začiatku ročníka 2011/12, predtým v NHL hral aj za St. Louis, Phoenix, Philadelphiu, Chicago a Los Angeles.

Sharks sa v poslednom čase nedarí, trénerovi Todd McLellanovi sa nepozdával prístup hráčov v sobotňajšom zápase na ľade Los Angeles a po prehre 2:5 na nedeľu naordinoval tvrdú tréningovú jednotku.

"Nebol šťastný a nikto sa nemohol čudovať, že na nás poriadne nakričal. Sme profesionáli, vieme, že niekedy si zaslúžime nakopnúť," uviedol útočník Adam Burish.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Handzušovi hrozí výmena zo San Jose