Handzuš rozhodol v nájazdoch o výhre Los Angeles

Michal Handzuš
Michal Handzuš (Autor: ap)
SITA|26. okt 2010 o 07:10

Úspešne premenený rozhodujúci samostatný nájazd a ocenenie pre hráča zápasu. Michal Handzuš bol po zápase s Minnesotou spokojný.

NEW YORK. V pondelok sa v kanadsko-americkej NHL hrali tri stretnutia, v ktorých sa predstavili dvaja slováci. V zápase medzi Columbusom a Philadelphiou vykorčuľoval na ľad Andrej Meszároš, no bodovo sa nepresadil.

Ústrednou postavou večera v Minnesote sa stal Michal Handzuš, ktorý premenil rozhodujúci nájazd Kings a výraznou mierou tak prispel k víťazstvu hostí.

V domovskom stánku Minnesota Wild Xcel Energy Center sa predstavili "králi" z Los Angeles aj s Michalom Handzušom v zostave. Domácim sa vstup do stretnutia vydaril lepšie, keď už po ôsmich minútach viedli 2:0. Od tej chvíle sa však skóre menilo iba zásluhou hostí. Do konca riadneho hracieho času presne namierili Stoll a Kopitar.

Slovinec si pripísal aj asistenciu pri prvom zásahu svojho tímu. O víťazovi sa nerozhodlo ani v predĺžení, a tak prišli na rad samostatné nájazdy. Až v piatej sérii ukončil drámu Michal Handzuš. Rodák z Banskej Bystrice strávil na ľade 19:25 min a dva razy sa pokúšal prekonať domáceho brankára Bäckströma.

O svojej domácej výhre rozhodli hráči Columbusu v prvých dvoch tretinách, keď sa postupne dokázali presadiť Wilson a Brassard. Na konci stretnutia vykresal pre Philadelphiu iskru nádeje Leino.

Napriek veľkému tlaku hostí si Columbus dva body ustrážil. Flyers zažívajú nepríjemné obdobie, súperovi podľahla piatykrát za sebou. Finalista Stanleyho pohára sa nevie dostať do tempa a nepomohol mu ani slovenský obranca Andrej Meszároš. Ten strávil na ľade 19:10 min s jedným plusovým bodom a jedinou strelou.

Montrealu sa v poslednom období darí. V nočnom dueli dokázal vyhrať štvrtý zápas z ostatných piatich. Výraznou mierou sa o triumf nad Phoenixom pričinil Andrej Kosticyn, ktorý si najskôr pripísal asistenciu pri vyrovnávajúcom góle a nakoniec sám rozhodol gólom v predĺžení.

Súhrn výsledkov pondelňajších zápasov kanadsko-americkej NHL:

Columbus - Philadelphia 2:1 (1:0, 1:0, 0:1)

Góly: 13. Wilson (C. Clark, Methot), 30. Brassard (Nash, Voráček) - 55. Leino (Briere, Hartnell). Vylúčení: 3:5, navyše Hartnell (Philadelphia) na 2+10 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0. Strely na bránku: 25:29, brankári: Garon - Boucher. Diváci: 11 727.

Montreal - Phoenix 3:2 po predlžení (0:0, 2:1, 0:1 - 1:0)

Góly: 28. Plekanec (A. Kosticyn, Cammalleri), 30. Cammalleri (Hamrlík, Subban), 62. A. Kosticyn (Eller, Gorges) - 23. Turris (Wolski, Lepistö), 42. Morris. Vylúčení: 5:5, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0. Strely na bránku: 29:29, brankári: Price - Bryzgalov. Diváci: 21 273.

Minnesota - Los Angeles 2:3 po sam. nájazdoch (2:1, 0:1, 0:0 - 0:0, 0:1)

Góly: 6. Madden (Stoner), 8. Schultz (M. Koivu, Burns) - 19. Stoll (J. Johnson, Kopitar), 40. Kopitar (J. Johnson, J. Williams), rozhod. sam. nájazd . HANDZUŠ. Vylúčení: 7:3, navyše D. Brown (Los Angeles) na 5+DKZ. Presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0. Strely na bránku: 22:34, brankári: Niklas Bäckström - Quick. Diváci: 17 094.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Handzuš rozhodol v nájazdoch o výhre Los Angeles