Hamšík, Škrtel, Weiss či iný? Hlasujte za futbalistu roka

Do desiatky roka sa dostal aj Viktor Pečovský (vpravo).
Do desiatky roka sa dostal aj Viktor Pečovský (vpravo). (Autor: TASR)
Pavol Spál, SITA|23. jan 2013 o 11:36

O najlepšieho slovenského futbalistu roka budú bojovať Škrtel, Hamšík, Stoch či Weiss ml.

BRATISLAVA. Kreatívny stredopoliar Marek Hamšík (SSC Neapol) alebo nekompromisný stopér Martin Škrtel (Liverpool FC). Posledných päť rokov je najlepším futbalistom roka vždy iba jeden z nich. Hamšík vyhral dvakrát (2009, 2010), Škrtel až trikrát (2007, 2008, 2011) – čo sa doteraz podarili iba Dušanovi Tittelovi.

A jeden z tejto dvojice sa takmer s istotou stane i futbalistom roka 2012 a získa Cenu Jána Popluhára.

Výsledky 20. ročníka ankety Slovenského futbalového zväzu a denníka Pravda vyhlásia štvrtého februára v Trnave. O víťazovi rozhodovalo tridsaťsedem odborníkov.

Všetkých desať mien v prvej desiatke trafili obaja reprezentační tréneri: Michal Hipp a Stanislav Griga.

Medzi elitou sú samí legionári s výnimkou Žilinčana Pečovského. Nováčikmi v desiatke sú Michal Breznaník a Pečovský. ((anketa))

Prvým víťazom ankety bol v roku 1993 zosnulý Peter Dubovský. V tom čase hráč Realu Madrid bol vo veku 21 rokov i najmladším víťazom.

Cenu Petra Dubovského pre najlepšieho futbalistu do 21 rokov získa jeden z dvojice Norbert Gyömbér (B. Bystrica) Róbert Mak (1. FC Norimberg).

Najlepší tréner vzíde z trojice: Ivan Galád (reprezentácia do 21 rokov), Adrián Guľa (AS Trenčín) a Juraj Jarábek (Zlaté Moravce).

Na triumf v ďalšej ankete pre najlepšieho mladého futbalistu do 21 rokov (Cena Petra Dubovského) kandiduje duo (opäť v abecednom poradí): Norbert Gyömbér (Dukla Banská Bystrica) a Róbert Mak (1. FC Norimberg/Nem.).

Uchádzačmi na ocenenie pre najlepšieho hráča pôsobiaceho v Corgoň lige sú útočník David Depetris (AS Trenčín) a stredopoliari Miroslav Karhan (Spartak Trnava) a Viktor Pečovský (MŠK Žilina).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Hamšík, Škrtel, Weiss či iný? Hlasujte za futbalistu roka