Hamšík: Bodaj by sa mi tak ako v klube darilo aj v repre

(Autor: TASR)
Pavol Spál|4. sep 2013 o 18:27

Málokto nám verí a z tejto pozície sa dá dobre zaútočiť, tvrdí pred kvalifikáciou proti Bosne a Hercegovine brankár Ján Mucha.

BRATISLAVA. Je azda najlepší brankár v dejinách samostatnosti. Ján Mucha absolvoval cez víkend úspešnú premiéru v drese tímu Krídla Sovietov Samara. Za klub chytal po dlhom čase. A neinkasoval.

V piatok bude zrejme už za Slovensko čeliť súperovi, ktorý sa pýši najlepšou ofenzívou v kvalifikácii. Bosna a Hercegovina strelila dvadsaťtri gólov, čo je priemer takmer štyri góly na zápas. Slováci strelili približne trikrát menej gólov.

„Bosna má kvalitné mužstvo, ale nie je to Španielsko ani Nemecko. Dá sa s nimi hrať vyrovnaná partia,“ cituje Muchu stránka futbalového zväzu.

Veľa hviezd

Mucha má v reprezentácii veľkú konkurenciou, Plzenčan Matúš Kozáčik chytá zrejme v životnej forme. Dá sa však predpokladať, že tréner Ján Kozák sa rozhodne pre v národnom tíme ostrieľanejšieho Muchu.

„Čaká nás ťažký ofenzívny zápas, veľa hviezd na trávniku – z ich strany. Ich mužstvo má určite kvalitu, brániť sa im veľmi nechce, takže to by sme mohli využiť na naše kontry a verím, že by sme mohli uhrať dobrý výsledok,“ dodal Mucha. Za národný tím odchytal 36 zápasov, viac ich má iba Miroslav König (46).

„My musíme, oni sú lídrami tabuľky. Doma sa určite budú cítiť silní. Málokto nám verí a z tejto pozície sa dá dobre zaútočiť. Verím, že by sme to mohli využiť, 0:1 je reálny výsledok, my sa o to pobijeme a dáme do toho všetko,“ dodal Mucha.

Za národný tím to nejde

Slovenský fanúšik veľa očakáva od Mareka Hamšíka. Nik zo slovenských futbalistov nemá v Európe vyššie renomé ako on. V Neapole ho ľudia milujú, zvolili ho za najlepšieho.

Po dvoch kolách je so štyrmi gólmi najlepším strelcom talianskej ligy. „Myslím, že tam dlho nezostanem. Nie som útočník ani strelec, ktorý dá tridsať gólov za sezónu,“ priznal Hamšík.

Kopačky, ktorými dal toľko gólov, si do Bosny a Hercegoviny neberie. „Tie nemám, ale sú rovnakej farby,“ dodal. Od Hamšíka sa tiež očakáva, že bude rozhodovať veľké zápasy aj v drese národného tímu. To mu však nejde.

V posledných štyridsiatich dueloch dal iba jediný gól z hry – v prípravnom zápase s Dánskom.

„Bodaj by sa mi tak ako v klube darilo aj v reprezentácii. V Neapole hráme podobným štýlom ako v národnom tíme a hrám podhrotového hráča, “ povzdychol si.

Bosnu označil za jasného favorita. „Budú chcieť za každú cenu vyhrať, aby už mali istý postup, a to môže byť pre nás výhoda,“ uzavrel Hamšík.

Z nominácie pre zranenie vypadol ľavý obranca Michal Breznaník. Zápas sa hrá v piatok o 20.15 h v Zenici, vysiela ho Dajto.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Hamšík: Bodaj by sa mi tak ako v klube darilo aj v repre