Halák sa pohádal s trénerom, tvrdia zámorské médiá

Jaroslav Halák
Jaroslav Halák (Autor: TASR/AP)
SITA|11. máj 2013 o 10:53

Po poslednom incidente zámorské médiá špekulujú o tom, či Halák zotrvá v St. Louis.

ST. LOUIS. Slovenský hokejový brankár Jaroslav Halák sa dostal do konfliktu s trénerom St. Louis Blues Kenom Hitchcockom. Pred štvrtým súbojom napokon neúspešnej šesťzápasovej série s Los Angeles Kings mali obaja muži veľmi hlasnú slovnú výmenu názorov.

Už v piatok o tom informovala rozhlasová stanica KTRS zo St. Louis a v sobotu to potvrdili viaceré zdroje aj pre miestny denník St. Louis Post-Dispatch.

Konflikt podľa zdrojov denníka vznikol, keď Halák prišiel neskoro na tímový míting pred rozkorčuľovaním. Napätie sa stupňovalo, keďže slovenský gólman sa cítil ukrivdený, že nedostal šancu v záverečnom zápase základnej časti proti Chicagu.

"Ide o interné veci medzi hráčom a trénerom," povedal v sobotu Hitchcock. Zámorskí novinári nemali Haláka k dispozícii na vyjadrenie sa k incidentu, jeho agent Allan Walsh situáciu nekomentoval.

Halák nechytal v posledných štrnástich stretnutiach základnej časti a ani v play-off. Slovákovi nešlo ani o pozíciu jednotky pre play-off, ale cítil, že proti Chicagu mal chytať on.

Oba tímy už mali zabezpečený postup do play-off, Blues však bojovali o lepšiu východiskovú pozíciu. Blackhawks nastúpili v St. Louis bez viacerých opôr a s hráčmi z farmy.

O napätí medzi Hitchcockom a Halákom svedčí aj fakt, že pri ošetrovaní Briana Elliotta v jednom zo zápasov neposlal tréner náhradného slovenského brankára ani sa rozcvičiť. Pritom hrozilo, že by Elliott mohol z duelu odstúpiť.

Dvadsaťsedemročný Halák údajne dostal od Hitchcocka zápasový dištanc na celé play-off a duely sledoval len zo striedačky.

Po poslednom incidente už zámorské médiá špekulujú o tom, či Halák zotrvá v St. Louis. O jeho výmene sa hovorilo už v marci, vtedy ju však vedenie klubu odmietlo. Odchovanec ružinovského hokeja má s Blues zmluvu ešte na jednu sezónu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Halák sa pohádal s trénerom, tvrdia zámorské médiá