Hajnik s Hričinom korunovali úsilie Bemaca

Sportnet|19. dec 2013 o 00:00

V predohrávke 30. kola druhej najvyššej hokejovej súťaže prehrala Dukla Senica s Bemaco HC 46 Bardejov 0:3.

V predohrávke 30. kola druhej najvyššej hokejovej súťaže sa stretli prvé dve mužstvá v tabuľke. V priamom prenose Dukla Senica prehrala s Bemaco HC 46 Bardejov 0:3. Viac ako tisíc divákov videlo zaujímavé stretnutie, domáci dokázali nabudeným Šarišanom vzdorovať len v prvej tretine.

BARDEJOV. Z dlhej štreky sa výprava vracala domov už takmer nad ránom, no v podvečernom včerajšom tréningu bolo čo hovoriť nielen o úspešnom vystúpení, ale najmä o piatkovom derby s Prešovom.

V bráne Bardejova si svoje zastal Matúš Andreanin, ktorý ocenil hru korčuliarov pred sebou: „V zápase išlo i post lídra, tak sme sa aj namotivovali, bol to súboj so všetkým, čo k tomu patrí. Že som neinkasoval, tak je to výsledkom aj toho, že chlapci robili minimum chýb, bol to zodpovedný výkon všetkých.”

Šarišské derby je magnetom nielen pre Andreanina: „Tešíme sa na to, chceme bodovať naplno. Nielen Prešov, na nás je našľapnutý každý súper, zápas bude mať svoje korenie.”

Kapitán Bardejova Juraj Dancsák otvoril skóre tri minúty po prvej prestávke a nie prvýkrát povzbudil svoj tím: „ Nebolo to jednoznačné a ani ľahké. Dlhšie sme hrali bez gólov, predsa to bol televízny zápas, nechceli sme riskovať a kto to videl, tak sme využili náš vstup po prestávke. Hajnik s Hričinom v krátkom čase dali na 3:0 a bolo rozhodnuté. Matúš chytal veľmi dobre, obrana fungovala na sto percent. Okrem žrďky v druhej tretine sme domácim nič nedovolili. Dôležité je, že sa nikto nezranil. V piatok Prešovu máme čo vracať, u nich sme prehrali o gól, pred vďačnými divákmi chceme urobiť dobrú sviatočnú náladu.”

Vodila pred derby

Bardejovčania sú bez hráčov, ktorí reprezentujú na svetovej univerziáde, no trénerovi Jánovi Vodilovi sa darí vyskladať aj v tejto nie ľahkej pozícii štyri päťky:

„Už sa pripravujeme na zápas s Prešovom, kde sme nešťastne prehrali, povzbudila nás výhra v Senici. Určite to bude dobrý zápas, chceme, aby body zostali doma, lenže derby nemá favorita. Je to ťažká séria, ktorá preverí našu pripravenosť. Musíme to zvládať, veď aj v nedeľu po aktívnej regenerácii to nebude do Trnavy len výlet.“ V piatok proti Prešovu Vodilovci nastúpia už aj s novým mužom: „Arne Krotak by už mal nastúpiť proti Prešovu a čo sa týka reprezentantov na svetovej univerziáde v Taliansku, záleží, ako ďaleko sa dostanú z osemfinále proti Kanade. Keď budú neúspešní, počítame s nimi v nedeľu v Trnave.”

V piatok 20. 12. od 17.30 hrá Bardejov s Prešovom.

Štatistika

Senica – Bardejov 0:3 (0:0, 0:1, 0:2)

Góly a asistencie: 23. Dancsák ( Hričina, Hajnik), 47. Hajnik, 49. Hričina, presil. (Hajnik, Ščurko). Rozhodovali: Stano - Navratek, Stanzel, pre 1140 divákmi. Vylúčenia 2/3, využitie 0/1.

šč



Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Hajnik s Hričinom korunovali úsilie Bemaca