Hajnik po úprave platu odišiel z Prešova

Martin Hajnik. Sezónu v Prešove nedokončil.
Martin Hajnik. Sezónu v Prešove nedokončil. (Autor: elev)
Sportnet|18. dec 2014 o 00:00

V ostatnom čase sa súpiska hokejistov PHK 3b prešov dala do pohybu.

Niektorí mladí hráči z juniorky alebo z Popradu na striedavý štart sa začali častejšie objavovať v akcii, daktoré známejšie mená z kádra vypadli. Akurát Čopák opustil šatňu Šarišanov dobrovoľne. Vartovník a Hajnik sa porúčali, lebo s ich hrou nebola spokojnosť vedenia klubu aj trénerov.

PREŠOV. Keď sa v lete formoval tento tím, bolo jasné, že popri neostrieľaných chlapcoch musia dostať príležitosť aj skúsenejší hráči. Mali by byť ťahúňmi, tými, čo zoberú na plecia zodpovednosť za hru a výsledky.

Koniec koncov, odráža sa to aj v platovom zaradení.

Zdá sa, že trpezlivosť u zodpovedných vykypela a tí začali konať. Odskákal si to aj Martin Hajnik. Ten sa v Prešove ocitol po niekoľkoročnej odmlke druhý raz.

„Posledný raz som si obliekol dres tímu proti Detve, potom som bol chorý a už som sa nevrátil na ľad,“ poznamenal útočník, ktorý hral za Prešov v 21 zápasoch. Nastrieľal sedem gólov a mal šesť asistencií.

S trinástimi bodmi figuroval do včerajšieho zápasu na deviatej priečke v klubovom kanadskom bodovaní.

O tretinu menší plat nevzal

Už skôr si musel vypočuť kritiku na svoju hru. Riaditeľ klubu Marek Krasničan mu povedal z mosta doprosta: „Vraj zle hrám a nebodujem.“

Na otázku, či už predtým videl varovný prst, Hajnik odpovedal stručne. „Nechcem to rozoberať a ani to, či ma tieto slová zaskočili a nemilo prekvapili.“

Teoreticky mohol pokračovať, ale malo to jeden háčik. „Musel by som súhlasiť s úpravou platu. Smerom dolu, samozrejme. Tak som radšej povedal, že skončím. Keby nedošlo k úprave platu, tak určite zostanem.“

Prezradil, že mal zarábať o tretinu menej, čo nemohol akceptovať.

Hajnik naznačil, že svoje rozhodnutie prijať ponuku Prešovčanov nebolo asi tým najšťastnejším riešením a teraz by sa pozeral na podobnú možnosť určite inak.

Nebol teda spokojný s podmienkami v klube? „Nerád by som to rozoberal,“ uviedol zase neurčito a dodal, že možností mal dosť a veľmi dobre si rozumel aj s trénerom Jánom Vodilom.

Kouč Prešovčanov ho predtým dobre poznal a oslovil na spoluprácu.

„S tým, čo odo mňa chcel na ľade, som nemal problémy. Myslím si, že som nehral zle, ale stroskotal som v koncovke. Dokázal som sa dostať do šancí, ale veľa možností na skórovanie som nezužitkoval.“

Čakali od neho viac

Hajnik mal pred prešovským pôsobením za sebou vystúpenia v extraligovej Žiline a v I. lige v Bardejove, Považskej Bystrici či Detve.

Z kuloárov klubu sme sa dozvedeli, že od hráča, ktorý má extraligové skúsenosti, sa čakalo podstatne viac.

Pred časom sa vyjadril, že ďalšiemu pôsobeniu v Žiline zabránila nedohoda a rozpor medzi tým, čo malo byť sľúbené a skutočne realizované.

Z Bardejova zase odišiel preto, lebo nehral toľko, čo si predstavoval.

V PHK 3b mal dosť priestoru a aj si rozumel so spoluhráčmi, no predsa to nebolo také, ako si želali tréneri či funkcionári.

Vyzerá to tak, že s Prešovčanmi ešte príde do kontaktu – hoci už ako súper. Tento týždeň sa mal ukázať v Detve.

„Poznám trénera Kapustu, tak som sa s ním skontaktoval. Mám odohrať zápas a potom sa uvidí. Tunajšie prostredie poznám, však som tu už kedysi hral a viem, aké ma čakajú podmienky,“ dodal Martin Hajnik.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Hajnik po úprave platu odišiel z Prešova