Hádzanári Tatrana vyrážajú na turné do Slovinska

Brazílčan Colodeti na letisku v Amsterdame.
Brazílčan Colodeti na letisku v Amsterdame. (Autor: Tatran Prešov)
Ján Leško|17. aug 2020 o 12:47

Brazílčana Colodetiho konečne pustili do Európskej únie.

PREŠOV. Medzinárodný turnaj v poľskom Mielci bol prvým vážnejším testom prešovských hádzanárov.

Za ďalšími hernými previerkami vyrazí výprava Tatrana Prešov v noci z utorka na stredu do Slovinska.

Rábek s Krokom ostávajú doma

Na turnaji v Poľsku odohral slovenský šampión tri zápasy.

Počas turné v Slovinsku od 19. do 22. augusta ich zverenci trénera Slavka Golužu odohrajú za štyri dni päť.

Všetko s klubmi tamojšej najvyššej súťaže.

„Veľa času doma po návrate z Mielca sme nestrávili, no previerka tam to bola vydarená. Hrali sme s kvalitnými súpermi a najmä súboj s víťazom Ligy majstrov spred štyroch rokov a minuloročným semifinalistom tejto súťaže Vive Kielce mal dobré parametre. Žiaľ, už v prvom zápase s SRS Przemysl si zranil členok Oliver Rábek, ktorý s určitosťou na turné do Slovinska s mužstvom nepocestuje. Doma ostáva aj Dominik Krok. Ten si musí doliečiť zápalové problémy v pravom ramene,“ informoval pred odchodom generálny manažér Tatran Prešov Miroslav Benický.

Pristál v Amsterdame

Okrem zlých správ v prípade spojok Rábeka a Kroka, mal Benický aj dobrú.

„Po priam neuveriteľných peripetiách súvisiacich s príchodom nášho brankára Marcosa Viniciosa Colodetiho z Brazílie sa podarilo vybaviť jeho vstup na územie Európskej únie. Za pomoci viacerých inštitúcií a ľudí, z ktorých nemožno nespomenúť a poďakovať sa honorárnemu konzulovi Holandska na Slovensku Matúšovi Murajdovi. Colodeti úspešne pristál po lete z Brazílie v holandskom Amsterdame, kde prešiel nevyhnutnými procedúrami a po nich mu bol umožnený vstup do európskeho priestoru. Po mesiaci a pol vybavovania rôznych formalít a výnimiek sa konečne podaril príchod nášho nového brankára,“ zjavne si vydýchol aj generálny manažér klubu.

Dočasným sídlom bude Ormož

Na margo turné v Slovinsku Miroslav Benický uviedol:

„Našim hostiteľom bude slovinský ligista MRD Dobova. Počas prvých troch dní odohráme po jednom zápase, na štvrtý dva. Všetko s tímami najvyššej slovinskej súťaže. Začneme s RK Jeruzalem Ormož na jeho pôde a pokračovať budeme v prímorskom Kopri s tamojším RD, v Novom Meste sa stretneme s MRK Krka. Na záver pobytu na miniturnaji v meste Brežice nastúpime proti MRD Dobova a opäť proti RK Koper. Ide všetko o kvalitných súperov, ktorí sa v tabuľke slovinskej ligy pohybujú od tretieho do šiesteho miesta. Dočasným naším sídlom bude Ormož, ktorý je súčasťou kúpeľného mesta Krka a odkiaľ budeme vyrážať za súpermi. Možno to bude trochu náročnejšie, hrať a cestovať na zápasy. Určite je ale dobré, že mužstvo si bude môcť prejsť aj takýmto testom. A tiež si takto zvyknúť na tempo súťažných stretnutí vo viacerých súťažiach.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Hádzanári Tatrana vyrážajú na turné do Slovinska