Hádzanári Tatrana Prešov po karanténe znovu trénujú

Hádzanári Tatrana Prešov.
Hádzanári Tatrana Prešov. (Autor: TASR)
Ján Leško|13. okt 2020 o 12:16

S kým a kedy budú môcť hrať zatiaľ v klube nevedia.

PREŠOV. Od druhého októbra bolo mužstvo a realizačný tím majstrovského Tatrana Prešov v karanténe po pozitívnom teste jedného z hráčov.

Po piatkovom opätovnom testovaní pribudol ďalší pozitívne testovaný.

Obaja tak ostali v karanténe. Ostatní hráči Tatrana Prešov mali výsledky testov negatívne.

Zvyšní členovia tímu trénera Slavka Golužu tak mohli pokračovať v tréningovom procese.

Benický: Otázniky ako ďalej ostávajú

„Každý takýto tréningový i herný výpadok narušuje prípravu tímu. Desať dní jednoducho chýba. Iste, v rámci individuálnych možností sa chlapci doma snažili byť ako tak mobilní. Avšak značne limitovaní rozmermi bytov, ktoré obývajú. Okrem nejakých stabilizačných vecí doma toho veľa robiť nemohli,“ konštatoval generálny manažér Tatrana Prešov Miroslav Benický, ktorý aspoň na diaľku bol s hráčmi v kontakte.

„Hádzaná je loptový šport a bez tohto dôležitého 'náčinia' to mali ozaj veľmi zložité. Takže až pri najbližšom zápase, ktorý zatiaľ ani nevieme, či vôbec bude a za akých podmienok, uvidíme, aké dopady to po karanténe bude na mužstvo mať. Nateraz musíme byť radi, že sme mali iba dvoch pozitívne testovaných hráčov a že ostatní sa mohli nanovo zapojiť do tréningového procesu.“

Zatiaľ nie je jasné, kedy sa prešovskí hádzanári vrátia do zápasového diania.

„Otázkou však naďalej ostáva ako ďalej. Opatrenia či skôr obmedzenia, ktoré platia dnes, zajtra už nemusia. Sústrediť sa teda musíme na to, čo môžeme sami ovplyvniť. Pripravujeme sa tak, ako keby sa zápasy v súťažiach, ktoré hráme, mali hrať. Pokiaľ máme povolené aspoň tie tréningy, tak sa ich snažíme využiť naplno a neplánované tréningové manko v rámci aktuálnych možností dohnať. Avšak za akých podmienok, s kým a kedy budeme môcť hrať, na to si musíme ešte počkať. Opatrenia, obmedzenia či podmienky, za akých to bude umožnené, totiž nie sú ešte úplne vyšpecifikované.“

V EHL by mali začať s francúzskym USAM Nimes

Tatran Prešov aj v sezóne 2020/2021 pôsobí v Slovnaft handball extralige a čaká na štarty v Európskej lige hádzanárov a SEHA Gazprom lige.

„Naším najväčším otáznikom zatiaľ ostávajú dva najbližšie plánované zápasy Európskej ligy s mužstvami z 'červených krajín'. Dvadsiateho októbra doma s francúzskym USAM Nimes a o týždeň v portugalskom Lisabone so Sportingom CP. Uvidíme, ako a či vôbec sa nájde spôsob, ako tieto zápasy odohrať. Najbližšiu sobotu máme odohrať zápas slovenskej extraligy v Šali. Hoci je známe, že aj extraliga hádzanárov za určitých podmienok bude pokračovať, konkrétnu smernicu k predzápasovému testovaniu ani vysvetlenie k ďalším opatreniam, ktoré by mali súvisieť aj s našimi zápasmi v európskych súťažiach, zatiaľ nemáme. Čakáme teda na ne, aby sme sa podľa toho mohli zariadiť,“ tvrdil M. Benický.

Do Prešova dorazila aj siedma posila

V klube slovenského hádzanárskeho šampióna dlho čakali na príchod svojej poslednej zo siedmich tohtoročných zahraničných posíl.

Po Brazílčanoch Linharesovi a Colodetim, Slovincovi Fižuletovi, Kubáncovi Hernándezovi, Portugalčanovi Santosovi a Tunisanovi Jaballahovi v závere minulého týždňa do Prešova pricestoval už so vstupným vízom do EÚ ďalší tuniský reprezentant.

Ide o účastníka dvoch svetových šampionátov, majstra Afriky z roku 2018, dvadsaťštyriročnú ľavorukú spojku prichádzajúcu z tuniského klubu Etoile Sportive du Sahel, Anouara Ben Abdallaha.

Všetko o koronavíruse a ochorení Covid-19

(Autor: SME/MM)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Hádzanári Tatrana Prešov po karanténe znovu trénujú