Hádzanári 1. MHK krôčik od finále

Sportnet|21. apr 2011 o 00:00

Druhé semifinále hádzanárskej extraligy medzi Košicami a Pov. Bystricou neprinieslo veľa hádzanárskej krásy. Obe družstvá urobili veľké množstvo chýb, pričom výkon hostiteľov bol kŕčovitý. Zrejme prílišná zodpovednosť im zväzovala ruky a hre chýbala väčši

a kreativita. Považania v druhom polčase vycítili šancu na zvrat, avšak domáci nič také nepripustili, vyhrali najtesnejším rozdielom 23:22 a ujali sa vedenia v sérii hranej na tri víťazstvá 2:0.

KOŠICE. Hostia viedli 1:0 a 3:2, no potom už len doťahovali náskok domácich, ktorí sedem minút pred prestávkou viedli 9:6 a zdalo sa, že súperovi odskočia a získali potrebný pokoj do svojich radov. Nestalo sa a hostia po zmene strán dokázali rýchlo vyrovnať a opäť strhnúť vedenie na svoju stranu. Viedli 17:15, ale domáci sa tromi gólmi opäť dostali do vedenia. Hostia ešte dokázali vyrovnať na 18:18, ale na viac sa už nezmohli.

„Naša taktika na tento zápas nebola zlá, avšak množstvo fatálnych chýb nás obralo o lepší výsledok," rozhovoril sa po stretnutí hrajúci tréner Július Korňan. „Nebola to pekná hádzaná, v prvom polčase sa trápili domáci aj my a obrany vyčnievali nad útokmi. Počas prestávky padli v kabíne ostrejšie slová, hra sa zlepšila, v obrane sme boli agresívnejší. Urobili sme veľa fatálnych chýb, ktoré rozhodli o našej prehre. Neviem, či sa chlapci tak potia, alebo máme slabé lepidlo, lebo lopta nám kĺzala ako pri vodnom póle. Verím, že sa do Košíc ešte vrátime. Aj tento zápas ukázal, že sme zvolili dobrú taktiku na súpera, ale naše fatálne chyby posadili súpera na koňa," dodal J. Korňan. Oveľa spokojnejší po druhom stretnutí bol domáci lodivod Dušan Timko. Viac ako hra ho potešilo tesné víťazstvo, ktorým si vypracovali veľmi dobrú východiskovú pozíciu pred tretím sobotňajším duelom. „Pre divákov to nebol dobrý a pohľadný zápas. Neviem, či prílišná zodpovednosť hráčom zväzovala ruky, ale play-off prináša niekedy také zápasy. Naším cieľom bolo víťazstvo, ktoré sme dosiahli, a teraz sa musíme sústrediť na sobotu," povedal na margo duelu tréner 1. MHK Dušan Timko.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Hádzanári 1. MHK krôčik od finále