Minulá sezóna ako zlý sen. Začiatok tejto je príjemnejší, Rečičár horúcim kandidátom na post kapitána Tatranu

Tomáš Rečičár.
Tomáš Rečičár. (Autor: TASR)
Ján Leško|4. júl 2023 o 08:30

Rečičár je po operácii už späť.

PREŠOV. V prvom zápase českej extraligy v sezóne 2022/2023 na pôde KH Kopřivnice sa hráč Tatranu Prešov a slovenskej hádzanárskej reprezentácie Tomáš Rečičár vážne zranil.

Po nevyhnutnej operácii nutne pauzoval desať mesiacov. Momentálne je však už späť a v utorok štvrtého júla sa znovu zapojí do prípravy Tatranu Prešov na sezónu 2023/2024, v ktorej prešovskí hádzanári majú štartovať na medzinárodnej scéne v Pohári EHF, na domácej v Niké handball extralige a v Slovenskom pohári. Už v prvom zápase skončil.

„Minulá sezóna sa poriadne nerozbehla, no pre mňa však skončila ako v zlom sne. Na moment zhruba štvrťhodinu po prestávke zápasu na ihrisku KH Kopřivnice sa zabudnúť nedá.

Na časti mokrej palubovky som sa pri sólovej akcii pošmykol. Ľavé koleno mi vykrútilo do vonkajšej strany a na nohu som nemohol ani len dostúpiť.

Z ihriska do kabíny a potom aj do klubového autobusu som sa dostal len za pomoci spoluhráčov,“ opísal smolný moment, ktorý ho pripravil o celú predošlú sezónu Tomáš Rečičár.

V živote nebol operovaný a zrazu musel pod skalpel dvakrát

Po návrate z Česka podstúpil najprv vyšetrenia u klubového lekára Petra Kleina. Následné vyšetrenie magnetickou rezonanciou ukázalo na roztrhnutý krížny väz a silno poškodený menisku.

„V živote som nebol operovaný a zrazu ma čakali dva operačné zákroky. Keď som počul ako som na tom, i predbežné prognózy o konci sezóny, veru ma to riadne zobralo,“ oživil spomienky hádzanár, známy svojím dravým a nebojácnym ťahom obranou súperov.

Operované koleno už bez problémov

Tatran Prešov po nevydarenej uplynulej sezóne rozbieha prípravu na nasledujúcu a v kádri už s aj Tomášom Rečičárom.

„Desať mesiacov je dlhý čas. Po operáciách som, rehabilitoval, postupne posilňoval, behal. Avšak k náročnejšej práci s loptou či nácvikom nejaký herných činností som sa ešte nedostal.

Strieľať na bránu som ale zľahka mohol, rovnako aj behať. Pravda, zatiaľ nie s najväčšou záťažou. Koleno však drží bez väčších problémov.

V skutočnosti ho ale preverí až tréningová záťaž už počas prípravného obdobia. Verím, že to bude v poriadku.“

Burcujúcim elementom ostal i počas pauzy

Počas maródky T. Rečičár rehabilitoval a trénoval podľa individuálneho plánu pod dohľadom odborníkov. Keď sa však trochu „rozchodil“, zašiel i medzi spoluhráčov.

Tatran Prešov nezvládol a veľmi sklamal predovšetkým v závere sezóny, ktorej vo finálových zápasoch o majstra republiky na svoj osemnásty titul v novodobej ére slovenskej samostatnosti nedosiahol.

Tento fakt rozladil ajmaródujúceho Rečičára. Prešovskému tímu chýbala výrazná osobnosť. Na ihrisku i mimo neho.

To rozladilo aj majiteľa klubu Miloslava Chmeliara. Preto oslovil Tomáša Rečičára, aby bol tým burcujúcim elmentom práve on. Na ihrisko pravda nemohol, avšak medzi chlapcami, ktorí ho stále brali i keď nehral, bol uznávanou personou.

Do novej sezóny po novom

„Iste, chodil som medzi spoluhráčov, snažil sa ich povzbudzovať, v niečom dohovoriť. Do zápasov som zasiahnuť nemohol, no prežíval som ich rovnako vehementne ako keby som na ňom bol. A možno aj ťažšie iba v tom hľadisku. 

Či už doma, ale aj na ihrisku finálového súpera na Považí,“ priznal T. Rečičár. „Aj mňa veľmi mrzí, ba aj riadne hnevá ako to napokon dopadlo.

Vrátiť sa to však už nedá. Pred Tatranom je ďalšia sezóna, do ktorej vkročí so zmenami v hráčskom kádri i na trénerskom poste. 

Musíme sa na ňu pripraviť tak, aby noví hráči zapadli do hernej koncepcie i partie. Je tu však aj dosť šikovných mladých hráčov z vlastnej liahne. Verím, že spoločne znovu nadviažeme na tradične úspešnú cestu prešovskej hádzanej.“

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Minulá sezóna ako zlý sen. Začiatok tejto je príjemnejší, Rečičár horúcim kandidátom na post kapitána Tatranu