Prešovčania veria, že zmažú gólové manko z prvého zápasu. Dopredu ich bude hnať zaplnená hala

Momentka zo zápasu Ferencváros Budapešť - Tatran Prešov.
Fotogaléria (8)
Momentka zo zápasu Ferencváros Budapešť - Tatran Prešov. (Autor: Handball Team Tatran Prešov/Viktor Zamborský)
SITA|29. mar 2024 o 12:06

Stovka fanúšikov Prešova sa postarala o búrlivú atmosféru aj v Budapešti.

BRATISLAVA. V podporu zaplnenej Tatran handball arény veria hráči Tatrana Prešov pred sobotňajšou odvetou štvrťfinále Európskeho pohára EHF proti maďarskému Ferencvárosu Budapešť /18.00 h/ v zápase, ktorý prešovský stánok už dlho nehostil.

Dosiaľ posledné štvrťfinálové stretnutie niektorého z európskych pohárov sa v ňom odohralo ešte v sezóne 2011/2012 vo vtedajšom Pohári EHF proti nemeckému Magdeburgu.

Ak chcú Prešovčania postúpiť, musia zmazať neveľké manko z prvého zápasu na palubovke FTC Green Collect. Podľa Márka Kovácsa nie je trojgólový rozdiel (29:32) z prvého zápasu neriešiteľný problém.

"V modernej hádzanej neznamená trojgólové manko nič. Môže to byť minúta – dve z hracieho času. Videli sme aj v zápase v Budapešti, že skóre sa dosť menilo. Niekedy to bolo o päť gólov, o chvíľu neskôr o jeden.

Trojgólový rozdiel je hrateľný a našim cieľom je zlikvidovať ho. Vydáme zo seba maximum, budeme bojovať až do konca a dúfame, že zmeníme výsledok v náš prospech,“ uviedol maďarský legionár v prešovskom tíme, ktorý sa na duel proti svojim krajanom teší.

Fotogaléria zo zápasu Ferencváros Budapešť - Tatran Prešov (Európsky pohár EHF)

„Do prvého zápasu sme vstupovali v pozícii outsidera. Bolo to však z oboch strán zaujímavé. Veľa sa behalo, čo je náš cieľ aj v odvete - udržať si rýchlosť a strieľať rýchle góly.

Dôležitý bude zase rýchly návrat do obrany, nehľadiac na to, či sme skórovali alebo nie,“ avizuje pred odvetou Kovács v tlačovej správe prešovského klubu.

V Budapešti sa o búrlivú atmosféru starala aj stovka fanúšikov Prešova. V Elek Gyula Aréne, ktorá má kapacitu 1500 miest, ale nebola kompletne zaplnená, ich bolo počuť počas celého zápasu a na tribúne sa vyrovnali domácim priaznivcom.

"Bolo veľmi dôležité, že nás po celý zápas, celých 60 minút, povzbudzovali fanúšikovia. Verím, že taká atmosféra bude aj doma a ešte lepšia ako v Budapešti,“ zaželal si krídelník Erik Fenár.

Odvetný štvrťfinálový duel Tatran Prešov - FTC Green Collect Budapešť v priamom prenose odvysiela aj stanica Sport TV 1.

Štvrťfinálovú odvetu bude rozhodovať dvojica Stefan Ivanonič a Marko Vujišič z Čiernej Hory.

Úspešnejší z prešovského súboja sa medzi štvoricou najlepších stretne s víťazom dvojzápasu medzi gréckym Olympiakosom SFP a slovinským tímom MRK Krka. V prvom zápase vyhral doma Olympiakos 31:26.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Prešovčania veria, že zmažú gólové manko z prvého zápasu. Dopredu ich bude hnať zaplnená hala