Vzdali sa nabitého programu a teraz sú suverénni. Šéf Tatrana však vraví o zvláštnej sezóne

Majiteľ Tatrana Prešov Miloslav Chmeliar.
Majiteľ Tatrana Prešov Miloslav Chmeliar. (Autor: Ján Leško)
Ján Leško|19. mar 2024 o 14:00

Je logické, že drahší zahraniční hráči nebudú predsa vysedávať na striedačke, vraví Chmeliar.

PREŠOV. Dva sezónne ciele hádzanári Tatrana Prešov už splnili. Základnú časť Niké Handball Extraligy zvládli bez jedinej bodovej straty. Za sebou majú aj úspešnú obhajobu Slovenského pohára.

V závere marca je pred klubom 17-násobného majstra Slovenska ďalšia výzva. Dva štvrťfinálové zápasy Európskeho pohára EHF proti maďarskému Ferencvárosu Budapešť.

Doterajšie výsledky tešia, ale...

S doposiaľ docielenými výsledkami neskrýva spokojnosť ani majiteľ klubu Miloslav Chmeliar. „Logicky by som mal byť okrem výsledkov spokojný aj s výkonmi mužstva. Avšak zhodnotiť ich objektívne momentálne neviem.

Hlavne preto, že v predošlej sezóne hrával Tatran vo viacerých súťažiach podstatne viac zápasov ako v tejto prebiehajúcej. Mužstvo hralo v podstate 'každý druhý deň', čo ale celkom v poriadku nebolo.“

K domácim súťažiam a Európskej lige sa pridružilo nečakané pokračovanie nadnárodnej SEHA ligy a obnovená účasť Tatrana v najvyššej českej súťaži.

„Nuž a práve v nej nik z nás nemohol tušiť, že niektoré české kluby nám nebudú termínovo vychádzať v ústrety. Tí našej termínovej listine v spomenutých súťažiach neboli nijako podriadení. A tak sa napríklad stalo, že na jeden zápas v Zubří sme pre kolízny termín nastúpiť nemohli a tak sme ho napokon kontumačne prehrali.“

V tejto sezóne už Tatran podobné problémy nemá. „To preto, lebo stretnutia Európskeho pohára EHF majú prioritne záväzné termíny a v domácich súťažiach ideme podľa vyžrebovania. Podľa mňa, súťažami nabitá predošlá sezóna, ani tá prebiehajúca s podstatne voľnejším zápasovým programom, nie je optimom,“ tvrdí Chmeliar.

Hádzanári Tatrana Prešov s trofejou pre víťaza Slovenského pohára.
Hádzanári Tatrana Prešov s trofejou pre víťaza Slovenského pohára. (Autor: Facebook Handball Team Tatran Prešov)

Minimálne doma chcú maximálne úspechy

Majiteľ klubu prízvukuje, že za všetko úsilie, energiu a financie vkladané do Tatrana chce minimálne maximálne úspechy v slovenských súťažiach.

„Zatiaľ to je na dobrej ceste. Napriek tomu je to pre nás veľmi zvláštna sezóna. Súťažných stretnutí je málo a každé mužstvo chce pochopiteľne vyhrať. V kádri Tatrana je dosť zahraničných hráčov, ale i našich mladých a talentovaných odchovancov. Samozrejme, popri už tých tradičných, skúsených hráčoch.

Je logické, že drahší zahraniční hráči nebudú predsa vysedávať na striedačke. Takže mladí, hoc i reprezentanti, dostanú nie vždy želanú minutáž. Hlavne teda v medzinárodných zápasoch. Vyhrávame, ale celé je to také nejaké rozpačité.“

Na otázku, na čo má súčasný káder v porovnaní s tým minulosezónnym, bude Chmeliar vraj vedieť odpovedať až po štvrťfinálových stretnutiach Európskeho pohára s Ferencvárosom.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Vzdali sa nabitého programu a teraz sú suverénni. Šéf Tatrana však vraví o zvláštnej sezóne