Gron musel podstúpiť operáciu kolena

Maród. Stanislav Gron (vľavo) podstúpil operáciu kolena.
Maród. Stanislav Gron (vľavo) podstúpil operáciu kolena. (Autor: Veronika Janušková)
Sportnet|25. nov 2010 o 00:00

Najproduktívnejší košický hokejista a líder kanadského bodovania extraligy Stanislav Gron včera podstúpil operáciu kolena.

Zranenie zo stretnutia v Skalici si vyžiadalo artroskopiu, opora HC tak zhruba na mesiac vypadne zo zostavy majstra.

KOŠICE. Tréneri HC Košice už proti Banskej Bystrici nemohli rátať s útočníkom Stanislavom Gronom. Zranenie kolena, ktoré utrpel v Skalici, bolo nutné riešiť operačne. A tak sa včera v nemocnici v Šaci ocitol Gron na operačnom stole.

Mal poškodený meniskus

"Gron má už zákrok za sebou. Mal poškodený meniskus na tom istom kolene, ktoré mu pred jedenástimi rokmi operovali v Kanade. Vtedy lekári spravili, čo museli, odstránili poškodenú časť chrupavky, nechali, čo je zdravé. Medzitým však prešiel nejaký čas, situácia si vyžiadala zásah," povedal nám lekár košických hokejistov Jozef Kubašovský, ktorý Grona operoval.

Trénerov, ale aj fanúšikov najviac zaujíma, kedy sa Stano bude môcť vrátiť do zápasového kolotoča. "Dva-tri týždne potrvá rekonvalescencia, po mesiaci, ak bude všetko v poriadku, by Gron mohol hrať," prognózuje Kubašovský.

Vrátiť sa do starej formy

Stana sme zastihli na lôžku v nemocnici v Šaci, kde zotrvá do dneška. "Cítim sa v pohode. Robili presne to isté, čo v roku 1999 v Kanade. Teraz bude nasledovať rehabilitácia. Verím, že do mesiaca som späť v extralige. Chcel by som to stihnúť ešte do Vianoc, uvidíme," hovorí útočník, ktorý nazbieral 33 kanadských bodov. "Keď budem môcť, chcem sa v posilňovni venovať aspoň horným partiám. Za ten čas hádam až tak veľa z kondície nestratím, bol by som veľmi rád, keby som sa po operácii dokázal vrátiť do takej formy, akú som mal doposiaľ," zaželal si maród Gron.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Gron musel podstúpiť operáciu kolena