Good Angels veria, že v Steel Aréne konečne zvíťazia

Martina Kiššová verí, že v Steel Aréne už vyhrajú.
Martina Kiššová verí, že v Steel Aréne už vyhrajú. (Autor: Veronika Janušková)
Sportnet|13. jan 2014 o 00:00

V sobotu vyhrali v Miškovci 82:63. Už v stredu ich čaká prvé vystúpenie v Eurolige v tomto kalendárnom roku.

Basketbalistky Good Angels Košice mali v roku 2014 štyri stretnutia v extralige a nadnárodnej lige na to, aby sa po sviatkoch dostali do patričnej hernej pohody. V tom poslednom v sobotu vyhrali v Miškovci 82:63. Už v stredu o 18. hodine čaká žlto – modré prvé vystúpenie v Eurolige v tomto kalendárnom roku. Náš majster nastúpi v Steel Aréne proti tureckému klubu Kayseri Kaski Spor. V A – skupine v prvom zápase vyhrali Košičanky v Turecku 77:69.

KOSICE. Od dneška je Steel Aréna opäť aspoň do stredy domovským stánkom basketbalistiek Good Angels Košice.

V tejto sezóne odohrali žlto – modré v multifunkčnom stánku už dva zápasy. Ruskému Jekaterinburgu podľahli 68:72 a francúzskemu Bourges 61:77. C

elkovo sa Košičanky predstavili v Steel Aréne tri razy, no zatiaľ na výhru v tomto prostredí čakajú. Všetci však veria, že v stredu večer sa náš majster v súboji s Kayseri konečne dočká.

Štyri stretnutia na rozohranie

Košičanky sa po sviatkoch postupne streli s Novim Záhrebom, Petržalkou, Piešťanskými Čajkami a Miškovcom.

„Odohrali sme štyri dobré stretnutia, najmä s agresívnou obranou. Mohli sme sa rozohrať, bolo fajn, že sme sa mohli po pauze zase zohrávať. Predsa len legionárky tu neboli, je iné trénovať a iné hrať,“ rozhovorila sa krídelníčka Good Angels Martina Kiššová.

V Turecku uspeli

V Turecku Košičanky vstupovali do nového ročníka Euroligy. Kayseri zdolali po tuhom boji 77:69. A na toto vystúpenie by radi nadviazali v Steel Aréne.

„Vyhrať chceme aj doma. Veríme, že v Steel Aréne sa konečne dočkáme víťazstva. S Jekaterinburgom sme tam odohrali vyrovnaný zápas. Proti Bourges to určite nebol náš najlepší výkon, ale aj toto bol silný súper. Dúfam, že do tretice sa už dočkáme.“

Všetko sa odvíja od obrany

V Infiniti aréne, na ktorú sú Košičanky zvyknuté, sa žlto – modré dokážu presadzovať aj z väčších streleckých vzdialeností. V Steel Aréne im to však nepadalo ani len spod koša.

„Musíme si veriť. Raz predsa musí prísť stretnutie, v ktorom nám bude padať. Nechceme už sklamať našich fanúšikov. Kayseri poznáme. Sú tam tri Američanky. Silné boli najmä pod košom. Všetko sa musí odvíjať od agresívnej obrany, tá nás potom naštartuje aj k úspešnému útoku,“ presvedčená je Martina Kiššová.

Spoliehajú sa na priazeň publika

V A- skupine Euroligy má náš majster na konte tri víťazstva a dve prehry. Oba sa zrodili v závere roka v Steel Aréne.

„Dvakrát sme doma hrali pred plným publikom. Spoliehame sa ale i naďalej na jeho priazeň. V takej atmosfére, akú sme mali v Steel Aréne, sa musí cíti hráč len dobre. Pomohlo by nám veľmi, keby sme vyhrali. Povzbudilo by nás to pred ďalšími súbojmi. Vieme, že tú výhru už do tabuľky potrebujeme.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Good Angels veria, že v Steel Aréne konečne zvíťazia