Good Angels chcú vyhrať Stredoeurópsku ligu, dnes hrajú so Záhrebom

Dnes večer so Záhrebom. Košičanky čaká v Steel Aréne semifinálový duel Final Four Stredoeurópskej ligy.
Dnes večer so Záhrebom. Košičanky čaká v Steel Aréne semifinálový duel Final Four Stredoeurópskej ligy. (Autor: Judita Čermáková)
Sportnet|6. mar 2014 o 00:00

Basketbalistky Good Angels Košice dnes vstúpia do Final Four Stredoeurópskej ligy duelom s tímom ŽKK Novi Zagreb.

Semifinálové stretnutie nášho majstra s chorvátskym klubom sa v Steel Aréne začína o 19. hodine. Pred ním sa už o 16.30 na košickej palubovke uskutoční prvé semifinále Šopron - Pécs. Dnešné výsledky rozhodnú o tom, kto si zajtra o 16.30 zahrá v Steel Aréne o 3. miesto a kto bude aktérom večerného finále. Súboj, ktorý určí víťaza MEL, sa začne v piatok o 19. hodine.

KOŠICE. V Steel Aréne sa dnes o 19. hodine stretnú dvaja účastníci tohto ročníka Euroligy. V semifinálovom vystúpení Stredoeurópskej ligy nastúpia basketbalistky Good Angels Košice proti ŽKK Novi Zagreb.

V tejto sezóne v MEL slovenský šampión chorvátskeho dvakrát zdolal. Ak by mu to vyšlo do tretice, tak si v zajtra zahrá finále Stredoeurópskej ligy.

„Bolo by alibistické povedať, že sa nepokúsime vyhrať finálový turnaj Stredoeurópskej ligy. Chceli by sme splniť jeden z našich tohtosezónnych cieľov. Verím, že odohráme dva dobré zápasy, ktoré budú dobrou prípravou na budúcotýždňovú euroligovú konfrontáciu s Bourges,“ povedal nám pred štartom Final Four MEL prezident basketbalového klubu Good Angels Košice Róbert Jano.

Súper nemá čím prekvapiť

ŽKK Novi Zagreb Košičanky poznajú. Dva razy s ním v súťaži vyhrali.

„Je to euroligové družstvo. Záhreb je nevyspytateľný, hral menej organizovaný basketbal. A aj jeho výsledky boli kolísavé, raz prekvapili pozitívne, potom negatívne. Vieme, že po skončení účinkovania v základnej časti Euroligy z jeho tímu odišli dve hráčky. V každom prípade nesmieme nič podceniť, súper nás nemá čím prekvapiť, ale náš výkon musí byť zodpovedný,“ hovorí R. Jano.

Košický klub sa úspešne uchádzal o usporiadanie Final Four Stredoeurópskej ligy. V nej podávali žlto – modré stabilné výkony.

„Súťažou sme prešli, až na stretnutie so Šopronom v Steel Aréne, veľmi dobre. Chceli sme hrať finále tejto súťaže u nás doma a pre našich divákov. Verím, že v hľadisku budú naši verní. Viem, že sú prázdniny, termín turnaja sme si ale nevyberali. Po euroligovom víťazstve v Steel Aréne so Schiom dúfam, že si priaznivci prídu po oba dni na dobrý basketbal,“ dodal prezident košického klubu.






Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Good Angels chcú vyhrať Stredoeurópsku ligu, dnes hrajú so Záhrebom