Goluža: Výhry v príprave ešte nič neznamenajú

Tréner Tatrana Slavko Goluža a generálny manažér Mirko Benický.
Tréner Tatrana Slavko Goluža a generálny manažér Mirko Benický. (Autor: Viktor Zamborský)
Ján Leško|1. aug 2017 o 00:00

Zdá sa, že záujem o dianie v hádzanárskom Tatrane Prešov opäť narastá.

PREŠOV. Zdá sa, že záujem o dianie v hádzanárskom Tatrane Prešov opäť narastá.

Aspoň podľa toho, koľko ľudí prišlo zhliadnuť prvé dva prípravné zápasy novotvoriaceho sa tímu na nasledujúcu sezónu, možno takto usudzovať.

Trinásťnásobný majster Slovenska sa na dvoch zápasoch počas jedného dňa dohodol so známym českým klubom HC Baník Karviná.

V prvom prípravnom stretnutí vyhral Tatran 31:23 (14:13), druhý zápas vyhral Prešov vysoko 44:21 (23:9).

V prešovskom tábore zavládla po dueloch spokojnosť s predvedeným výkonom.

Tréner Tatrana, legenda chorvátskej hádzanej Slavko Goluža, ale už v zárodku hodnotil prvé herné previerky svojich zverencov s chladnou hlavou.

Ostať na zemi

„Tieto výsledky ešte nič neznamenajú. Sme totiž len na začiatku cesty. Preto treba držať sa pri zemi, nelietať niekde v oblakoch, ale naďalej tvrdo pracovať,“ zdôraznil S. Goluža.

Divákom sa ale hra prešovského tímu pozdávala. Pravda, prvý polčas prvého zápasu bol dosť kostrbatý.

Nečudo, veď mužstvo naň nastúpilo krátko po ďalšej značnej fyzickej záťaži na kondičnom sústredení v Chorvátsku a krátkom domácom prípravnom bloku.

Postupne sa Tatran rozohral. Prvý zápas vyhral rozdielom ôsmich gólov, druhý podvečerný potom dokonca až o dvadsaťtri gólov.

Hlavne v tomto dueli publikum odmenilo každú úspešnú akciu domácich potleskom, po záverečnom hvizde arbitrov, dokonca skandovaným. A to sa veru v príprave často nevidí.

„V predošlých dňoch mužstvo naplno trénovalo a takto to bude pokračovať naďalej. V prvých zápasoch bolo pre mňa dôležité preveriť si hlavne, ako funguje obrana, ale aj ako dokáže vyvinúť útočný tlak na súpera. Za všetko mi však vychádza, že tvrdšie musíme pracovať na hernej disciplíne. Každý hráč na svojom poste si musí obhájiť svoje postavenie, zvládať dané taktické úlohy. Večer pred prvým zápasom sme mali náročný tréning. Vedel som teda, že na začiatok to nebude bohviečo. Hlavne teda fyzicky. V druhom to už bola zjavne lepšie, uvoľnenejšie, lepšie pracovala obrana. Dosiahli sme vysoké výhry, lenže musíme byť realisti. Karviná nebola pre nás ťažkým sústom, tímom na našej úrovni. Vážim si však, že hrala snaživo a korektne. Ani nie tak z výsledkov, ako zo skutočnosti, koľko ľudí bolo zvedavých na naše zápasy v počiatočnej fáze prípravy, mám úprimnú radosť. Želám si, aby na naše zápasy ich chodilo stále viac. Jedným z mojich cieľov tu v Prešove je, aby sa hľadisko na súťažných zápasoch Tatrana zaplnilo. Teší ma tiež fakt, že už počas prvých dvoch, hoci len prípravných duelov, sa vytvorila medzi našim tímom a publikom pozitívna atmosféra,“ netajil spokojnosť s týmto poznatkom tréner slovenského šampióna.

Goluža dodal, že jeho mužstvo má ešte dosť rezerv, dokáže hrať lepšie aj so silnejšími súpermi.

Najmä ak sa uzdraví momentálne zranený Oliver Rábek a do mužstva po MS hráčov do 21 v Alžírsku sa do prípravy zapojí aj chorvátsky reprezentant, pivot Ante Babič.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Goluža: Výhry v príprave ešte nič neznamenajú