Gól roka 2023, číslo 1: Zarmútil rodné mesto a je medzi TOP10 na Slovensku

Martin Baďura dostal od klubu pamätný dres.
Martin Baďura dostal od klubu pamätný dres. (Zdroj: Instagram / ŠK Tomášov)
Ivan Mriška|23. dec 2023 o 09:00

Martin Baďura kandiduje v súťaži Gól roka 2023.

TOMÁŠOV. Narodil sa v Pezinku, no dlhé roky hráva za Tomášov. Práve proti rodnému mestu strelil gól, vďaka ktorému je medzi TOP 10 v súťaži Gól roka 2023.

Martin Baďura sa presadil v stretnutí IV. ligy BFZ Tomášov - PŠC Pezinok, ktoré jeho mužstvo vyhralo 3:1.

„Nominácia ma prekvapila, pretože som nesledoval, kto strelil aký gól. Keď som si pozrel všetkých desať videí, musím priznať, že sú tam aj krajšie góly,“ skromne povedal Martin Baďura z ŠK Tomášov.

Spoluhráči ho informovali, že mu dajú svoj hlas. „Uvidíme, ako to dopadne. Keby som nebol medzi najlepšími, nevadí,“ dodal.

Na ukážkový gól si pamätá dobre. Trafil z 30-35 metrov, keď sa lopta k nemu odrazila po skrumáži v šestnástke.

„Skúšam to niekedy aj na tréningu, len sa to nie vždy podarí na bránu a lieta to hocikde,“ vravel pred časom s úsmevom krajný obranca Tomášova.

VIDEO: Martin Baďura kandiduje v súťaži Gól roka 2023

Zápas s Pezinkom bol preňho špecifický, lebo je Pezinčan. Do Tomášova ho priviedol tréner Maroš Jakim, ktorý v danom stretnutí viedol Pezinok. „Odvďačil som sa mu pekným gólom,“ smial sa.

Tomášov skončil v IV. lige BFZ po jeseni na druhom mieste. Na Inter Bratislava stráca až desať bodov.

„Inter je zaslúžene suverénne na čele. Je smiešne, že ako druhý tím sme tam prehrali 0:5. Jeho kvalita však bola jasná, určite by mal hrať vyššiu súťaž,“ tvrdí Baďura.

V jesennej časti utrpel svoje prvé vážnejšie zranenie v kariére, poranil si trieslo. Jeho najväčším prianím pred jarnou častou preto je, aby sa dal zdravotne dokopy. „Chce to čas a oddych. A všetko bude v poriadku,“ dodal.

Na záver poďakoval ľuďom, ktorí sa točia okolo tomášovského futbalu. Bez ktorých by podľa neho futbal v obci nefungoval.

Ďakujem tete Beatke, ktorá sa stará o nás ako o vlastné deti, ujovi Ferovi, ktorý polieva, chytá krtkov a je milovník rozhodcov, Vilimu, ktorý je trávnikár a hlavný kosec, Diovi, ktorý lajnuje ihrisko na milimeter presne.

Ďalej tu sú Nugy s bufetom a špičkovým cateringom, ktorý je tiež dlhoročný pokladník, Katka, naša zdravotníčka a modrý autobus, bez ktorého by polovica mužstva neprišla na tréning a Alexander Nagy, ktorý prezidentoval klubu niekoľko rokov.

Samozrejme tu sú naši fanúšikovia Gyula, Norbi, Lajko a samozrejme terajší prezident Viktor, bez ktorých by to nešlo. Verte, že vašu prácu si nesmierne vážime a ďakujeme vám za všetko,uzavrel Martin Baďura z ŠK Tomášov, kandidát na Gól roka 2023 číslo 1.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Gól roka 2023, číslo 1: Zarmútil rodné mesto a je medzi TOP10 na Slovensku