Gmitter sa snaží zladiť hokej a štúdium práva

Ondrej Gmitter. Snaží sa využiť šancu, ktorú v Košiciach dostal.
Ondrej Gmitter. Snaží sa využiť šancu, ktorú v Košiciach dostal. (Autor: SITA)
Sportnet|12. nov 2010 o 00:00

V zostave HC Košice bol v jednom stretnutí v prvej polovici októbra, keď bola v tíme oceliarov maródka. Tréneri košických hokejistov siahli po Ondrejovi Gmitterovi aj v posledných troch kolách.

V zostave HC Košice bol v jednom stretnutí v prvej polovici októbra, keď bola v tíme oceliarov maródka. Tréneri košických hokejistov siahli po Ondrejovi Gmitterovi aj v posledných troch kolách, a tak bol 22-ročný útočník pri víťazstvách s Nitrou, Zvolenom a Martinom.

KOŠICE. Farmou HC Košice je prvoligový Bardejov. V jeho drese pôsobí aj v tejto sezóne útočník Ondrej Gmitter. Za Bardejov odohral 13 stretnutí, nazbieral v nich šestnásť bodov za sedem gólov a deväť asistencií. Okrem toho si stihol pripísať aj štyri extraligové štarty v ročníku 2010/2011. Tréneri majstra povolali Gmittera z farmy aj napriek tomu, že košický útok nepostihla maródka.

Prekvapený, že ho zavolali

"Prekvapilo ma, že ma do Košíc zavolali, predsa len, mužstvo vyhráva, je v pohode, na prvom mieste. Ale som rád," priznal hokejista, ktorý sa koncom júla zranil, mal vykĺbené rameno a hrávať v prvej lige začal až koncom septembra.

V Košiciach mali tréneri na súpiske 14 útočníkov. Po odchode Buca do Slovana ich ostalo 13. Aj napriek tomu sa však Gmitter dostal do zostavy, z ktorej vytlačil Krišku i Hričinu. "Hokej je taký. Dostal som teraz šancu, tak sa ju snažím využiť čo najlepšie. Tak, aby som dôveru nesklamal."

Šance boli, na gól čaká

Zatiaľ na extraligový gól či prihrávku čaká, pri jeho mene svietia v štatistikách nuly. No rád by s tým čo najskôr niečo urobil. "V podstate v každom stretnutí som mal aspoň jednu alebo dve sľubné šance. Bolo z čoho dať gól. Dúfam, že ten čoskoro príde," želá si Ondrej, ktorý v utorok v drese Bardejova skóroval hneď dvakrát a jeho tímu tak pomohol k víťazstvu 3:2 nad Michalovcami.

V zostave Košíc bol v ostatných troch kolách, netuší, či sa v nej udrží až do najbližšieho vystúpenia oceliarov v Trenčíne. "Do utorka ešte času dosť, uvidíme," pousmial sa útočník, ktorý dal v uplynulom ročníku extraligy v 13 stretnutiach dva góly, jeden v semifinále s Martinom a ďalší vo finále so Slovanom.

Škola na prvom mieste

V súvislosti s Gmitterom je zaujímavé, že ide o denného študenta právnickej fakulty v Košiciach. Popri vysokej škole sa snaží zladiť povinnosti hokejistu.

"Priznám sa, keď som bol v Bardejove, tak to bolo o niečo jednoduchšie, lebo tam sú tréningy podvečer. V Košiciach sa trénuje ráno, takže nejaké prednášky vynechávam. Ale snažím sa dobehnúť to, profesori mi vychádzajú v ústrety s popoludňajšími konzultáciami. Škola je u mňa na prvom mieste. Ak budem mať diplom, potom môžem na päť - šesť rokov uprednostniť hokej, ale ten aj tak celý život hrať nebudete. Som rád, že sa mi darí zladiť štúdium a šport, zatiaľ sa to dá," hovorí poslucháč štvrtého ročníka.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Gmitter sa snaží zladiť hokej a štúdium práva