Giraltovce impozantne ukončili úspešnú sezónu

Dvojgólový strelec. Pankuch (vľavo) bojuje o loptu s kapitánom hostí Pekárom.
Dvojgólový strelec. Pankuch (vľavo) bojuje o loptu s kapitánom hostí Pekárom. (Autor: Ladislav Lukáč)
Sportnet|16. jún 2014 o 00:00

Futbalisti MFK Slovan Giraltovce privítali v poslednom kole hráčov Hanisky.



GIRALTOVCE. Obaja súperi si vybojovali účasť v tretej lige už v predstihu a tak sa v ich vzájomnom stretnutí očakával pekný futbal a veľa gólov.

V prvom prípade sa o dobrú úroveň zápasu postarali obaja aktéri, avšak o góly sa postarali len hostitelia.

Giraltovčania začali rezko a už v prvej minúte Tomko z piatich metrov vo vyloženej šanci nedokázal skórovať. O sedem minút neskôr lopta z hlavy Fiľakovského tesne minula bránku hostí.

Aj ďalšie dobré príležitosti domáci zahodili a do vedenia ich nakoniec dostal v 29. minúte Digoň z pokutového kopu, keď na nedovolený zákrok na Pankucha hlavného rozhodcu upozornil v 26. minúte jeho asistent.

Hostia boli málo nebezpeční a ich najväčšiu šancu mal v 31. minúte Pekár, ale mladý giraltovský gólman Lukáč jeho hlavičku bravúrne vyrazil.

Slovan nezaostával, dobre kombinoval a v 35. minúte Čurlík trafil len konštrukciu bránky a následne o pár minút brankár Fedor skvelým zákrokom zachránil pred Kuriplachom. Na hre Slovana bolo vidno evidentný rukopis trénera Vladimíra Rusnáka.

„V tomto zápase sme sa chceli rozlúčiť s našimi fanúšikmi dobrým výkonom aj výsledkom. Myslím, že sa nám to podarilo, ale v závere prvého polčasu som nebol spokojný s našim herným prejavom. Akoby sme sa prispôsobili svojmu súperovi. Pribudlo veľa nepresností a stratil sa aj dobrý pohyb. Museli sme to riešiť počas prestávky,“ povedal na začiatku druhého polčasu domáci kormidelník.

Jeho rady padli na úrodnú pôdu, už v 47. minúte Čurlík presnou loptou našiel Pankucha, ten sa v posledných zápasoch nezvykol mýliť... a bolo 2:0.

Giraltovčania sa rozohrali k výbornému výkonu, pričom hostia boli neškodní a prehre nedokázali zabrániť. V 75. minúte Verčimák preloboval brankára hostí, ale lopta skončila na brvne.

O chvíľu sa blysol opäť Pankuch, ale neskóroval. Všetko si vynahradil štyri minúty pred koncom, keď úspešne korunoval spoluprácu Kuriplacha s Partilom.

„V druhom polčase sme výrazne zvýšili aktivitu a pohyb. Chlapcom sa darili krídelné kombinácie a po nich padli obidva góly. Bol to kolektívny výkon, ozdobený streleckou produktivitou Pankucha, ktorý dal v posledných troch zápasoch päť gólov. Máme mladé mužstvo, ktoré potvrdilo, že má v sebe veľký potenciál do budúcnosti,“ dodal Vladimír Rusnák.

Futbalisti Hanisky herne nesklamali, ale tentoraz na svojho súpera nestačili a ich tréner Roman Berta sa po stretnutí snažil o objektívne zhodnotenie tohto duelu.

„V poslednom stretnutí som dal príležitosť viacerým mladým chlapcom, aby sme ich videli v akcii. Máme tak určitý obraz o tom, s kým môžeme počítať v novej súťaži. Z tohto pohľadu zápas splnil účel. Ináč sa hralo v dobrom prostredí a domáci boli agilnejší a nebezpečnejší. Snahu mali obidve mužstvá, škoda, že bolo veľa nepresností. My sme zahodili veľkú šancu v prvom polčase, potom sme sa strelecky už nevedeli presadiť. Giraltovčanov povzbudila aj kuriózne nariadená penalta. Nechcem sa k tomu vyjadrovať, ale videli to všetci. Svoj tohtoročný cieľ sme splnili, prebojovali sme sa do tretej ligy a to je teraz najdôležitejšie.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Giraltovce impozantne ukončili úspešnú sezónu