Giraltovčania pracujú na tom, aby zmazali manko

Rozdáva pokyny. Tréner Rusnák.
Rozdáva pokyny. Tréner Rusnák. (Autor: glo)
Sportnet|24. feb 2015 o 00:00

Vkádri až tak veľa zmien nenastalo.

Hoci po jeseni sa zdalo, že treťoligoví futbalisti Giraltoviec budú nástojčivo sledovať rozšírenie súpisky pred vstupom do jarnej odvety, napokon v kádri až tak veľa zmien nenastalo.

GIRALTOVCE. Určite však platí, že momentálna ôsma priečka nie je postačujúca na pokrytie spokojnosti funkcionárov, fanúšikov i trénera Vladimíra Rusnáka.

Ten sa spolieha na to, že po kondičnej zaberačke bude mužstvo podstatne odolnejšie, fyzicky pripravenejšie a hlavne herne sebavedomejšie než na jeseň.

I pred rokom bola druhá časť zápolení v podaní MFK Slovan vydarenejšia a je predpoklad, aby sa história opakovala.

Žiadne nákupy, pribudli mladíci

Kým v lanskej etape tohto ročníka doplácalo mužstvo na postupné vyprchanie energie a žalostnú koncovku (dalo žalostne málo gólov – najmenej spomedzi všetkých účastníkov súťaže), ako aj zaváhania v domácom prostredí, na prahu pokračovania zápolení vládne v tábore Giraltoviec mierny optimizmus.

Mužstvo dosiaľ odohralo tri stretnutia – prehralo s Plavnicou na ihrisku v Lipanoch 0:2, v Bardejove s hostiteľskou devätnástkou vyhralo 3:2 a naposledy remizovalo v Poprade s domácim druholigistom 1:1. Do začiatku jarného programu prídu k slovu ešte tri duely vrátane generálky s Raslavicami.

„Proti Plavnici sme boli na polceste vo fyzickej zaberačke, v Bardejove sme obmenili herný systém. Potešil ma však výsledok proti podtatrancom. Bol to kvalitný súboj a uspokojilo ma, že sme vydržali kondične. To je dobré znamenie,“ uviedol V. Rusnák.

Naznačil, že partia zostala pokope a rady seniorov rozšírili akurát dorastenci a navrátilec z hosťovania v Marhani Čuška. Dovedna je na tréningoch do dvadsať jednotlivcov, z nich je šestnásť výkonnostne pomerne vyrovnaných.

„Škoda, že po dobrom rozbehu sa zranil Cauner, ktorý je pre nás kľúčový hráč. Po operácii je zase Čurlík, ktorý sa zranil ešte na jeseň a vypadol nám na dlhšie obdobie. Je to kvalitný futbalista, škoda jeho absencie. Pokiaľ ide o mladíkov, dvaja sa ukazujú perspektívne.“

Na margo predtým zamýšľaného skvalitnenia súpisky a inej reality kouč naznačil, že ťažko získať súcich adeptov, preto sa priestor otvoril pre mladíkov, hoci sú podľa trénerových slov trošku zanedbaní.

„Niektorí stabilní hráči sa ukazujú sľubne, pridal aj Kuriplach, ktorý mal predtým otras mozgu a následne herne stagnoval. Teraz sa dostáva do starých koľají.“

Zabrať aj doma

Giraltovčanov dlho trápila nemastná neslaná koncovka. Zlepší sa konečne streľba?

„Predtým mal Pankuch pracovné povinnosti, ktoré mu neumožnili venovať sa futbalu naplno, ale momentálne má dobré záblesky. Pridal aj Digoň a verím, že ak chlapci pretrhnú smolu a budú mať i šťastie, v zakončení sa rozbehnú.“

Vyzerá to tak, že na hrote by sa mali pohybovať nadaní útočníci Verčimák a Pankuch, ktorí sa vedia dopĺňať, pričom ich vhodne podporuje Digoň. Verčimák si na základe výkonov vyslúžil aj ocenenie v Jedenástke VsFZ a všetko nasvedčuje tomu, že to bol preňho mocný impulz do ešte tvrdšej práce.

„Maká na sebe, bodaj by mu to v odvete sypalo.“

Tréner Giraltoviec sa spolieha na to, že poctivá drina v zimnom období mužstvu osoží.

„Pred rokom sme si na jar počínali doma suverénne, až Spišské Podhradie nám tesne pred koncom ročníka strelilo ako jediné na našom ihrisku dva góly. Mám dobré skúsenosti so zimnou prí– pravou, preto verím, že naša hra bude mať iné parametre aj tentoraz. Vystúpenie v Poprade na– značilo, že ideme správnym smerom.“

Letné obdobie amatérskym celkom menej žičí, lebo hráči sú rozptyľovaní inými povinnosťami – súkromnými, rodinnými, pracovnými.

Preto resty prichodí dohnať po skončení prvej časti. V jeseni MFK Slovan zavše zakopol, nedokázal sa popasovať s taktikou hostí a viac mu to vychádzalo v cudzom prostredí, kde neboli také vysoké nároky na tvorivosť a improvizáciu.

V. Rusnák na margo predošlého účinkovania podotkol, že strata pár bodov išla na vrub nedostatočnej kondície, preto je teraz priestor na to, aby sa manko skresalo.

„Som presvedčený, že pravidelná a náročná tréningová činnosť nám pomôže preklenúť resty, ktoré nás sprevádzali. Ak sa nám už nikto nezraní, verím, že fanúšikom pripravíme viac pohodových chvíľ v zápasovom dianí.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Giraltovčania pracujú na tom, aby zmazali manko