Gajdošová v databáze ITF už ako Grothová

SITA|5. feb 2009 o 15:17

Pôvodom slovenská tenistka Jarmila Gajdošová, ktorá našla svoje civilné i športové šťastie v Austrálii, figuruje v databáze Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF) už ako Grothová.

LONDÝN. Ako je známe, 21-ročná bratislavská rodáčka, ktorá čaká na austrálske občianstvo, si na 3. februára 2009 naplánovala sobáš s kolegom z dvorcov Samuelom Grothom.

Niekdajšia 64. hráčka svetového rebríčka WTA Tour (momentálne 90. miesto) Gajdošová, členka Austrálskeho športového inštitútu, v decembri 2008 prostredníctvom Fox Sports upozornila na viaznutie procedúry: "Ak mám správne informácie, tak celá záležitosť je už u ministra pre imigráciu Chrisa Evansa. Zostáva na ňom schváliť mi pridelenie pasu. Ide len o otázku času. Dúfam teda, že to bude čo najskôr. Spolu s národným zväzom Tennis Australia sme urobili všetko, čo sme mohli. Rozhodnutie je teraz na úradoch a neochvejne veríme, že odpoveď bude znieť ´áno´. Rada by som hrala za Austráliu. Som tu od mojich šestnástich rokov, mám dvadsaťjeden a neplánujem odtiaľto odísť."

Gajdošová vlani získala 4 tituly na úrovni ITF. O svojom ťažko rozlíšiteľnom oficiálnom a reálnom štatúte vlani počas parížskeho grandslamového turnaja Roland Garros povedala: "Mám rezidentúru. To znamená, že v Austrálii môžem žiť, nepotrebujem víza a som jej právoplatným občanom. Nemám však ešte pas a to je dôvod, pre ktorý nemôžem napríklad hrať v Pohári federácie. Pôvodne bolo na občianstvo treba nachádzať sa v krajine nepretržite tri mesiace, čo by som spĺňala, ale v októbri 2007 to zmenili na deväť mesiacov. Počas nich nesmiete opustiť krajinu a to je pri mne ako vrcholovej športovkyni cestujúcej po svete priveľký limit. Požiadala som teda o výnimku.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Gajdošová v databáze ITF už ako Grothová