Gabriel Spilar: Góly sa od nás očakávajú, lebo máme nabitý útok

Spilarov blafák. Lašák ho vychytal.
Spilarov blafák. Lašák ho vychytal. (Autor: Judita Čermáková)
Sportnet|8. sep 2014 o 00:00

Najskôr jeho krásny blafák vytlačil ľavým betónom liberecký gólman Lašák, potom mal ešte tri solídne šance.

Najskôr jeho krásny blafák vytlačil ľavým betónom liberecký gólman Ján Lašák, potom mal ešte tri solídne šance na gól, no napokon sa musel uspokojiť iba s jedinou asistenciou. Ale bola to prihrávka na víťazný gól Petra Bartoša.

KOŠICE. Aj keď za prvú hviezdu Košičanov bol neoficiálne vyhlásený autor dvoch gólov Adam Lapšanský, pre nás bol „trojhviezdičkový“ z Košičanov Gabriel Spilar.

On si tú kritiku oceliarskej ofenzívy v úvode sezóny vzal naozaj k srdcu a svoj Time on Ice prešpikoval výdatnou zmesou streľby, kombinačných schopností i neutíchajúcej bojovnosti.

„Som rád, že som sa konečne do nejakých šancí dostal a pevne verím, že v takom trende to pôjde aj ďalej, alebo ešte lepšie, že celé mužstvo bude hrať tak, ako dnes,“ začal krídelník druhého útoku skromne, keď sme mu oznámili jeho „nomináciu“ na prvú hviezdu zápasu.

„V prvom rade musím povedať, že všetci sme šťastní z toho víťazstva, konečne sa nám to podarilo. Z toho, že sme v Lige majstrov trikrát prehrali o gól, z prípravných zápasov, ani po odchode troch hráčov nevládlo v kabíne žiadne nadšenie, takže som veľmi rád, že sa nám podarilo vyhrať a zlomiť tú nepríjemnú sériu. Ale až v prvých zápasoch extraligy sa ukáže, či to bolo k niečomu dobré.“

Ľudia si povedali, že už o nič nejde

Doteraz jeden, dva, maximálne tri góly, teraz štyri za Lašákovým chrbtom. Môže to byť aj trvalejší jav v zápasoch Košičanov, že krivka streleckej efektivity bude stúpať, alebo klesne iba zriedkavo?

„Samozrejme, je to potrebné, lebo góly sa od nás očakávajú. Máme nabitý útok, keď to mám takto povedať, takže aspoň tri góly na zápas by mal byť náš priemer, ale my sme ich nedávali. Pravda, veľa sme ich ani nedostávali, ale s jedným gólom sa vyhrávať nedá, takže sme veľmi šťastní, že nám to dnes tak padalo. Pevne verím, že pred vstupom do extraligy nás to psychicky povzbudí.“

Košičanov proti Libercu povzbudzovali aj diváci, aj keď návšteva (4 144) naznačila miernu rezignáciu fanúšikov, že to ich mužstvu v Lige majstrov asi lepšie nepôjde.

„Určite si ľudia povedali, že už o nič nejde a aj tá sobota je taká zradná... Keby sme hrali o nejaké prvé, druhé miesto, tak by prišlo viac divákov, ale aj tak sme vďační za takú návštevu. Teraz sa začne liga a je na nás, aby ľudia chodili. Pevne verím, že nás podporia a my ich budeme zabávať svojimi výkonmi.“

Mali väčší pôžitok

V Lige majstrov budú Košičania zabávať svojich fanúšikov zrejme už iba do 8. októbra, keď privítajú na svojom ľade Kölner Haie, lebo v A skupine sa už asi veľa urobiť (s postupom) nedá.

„Chceme dokázať hlavne sami sebe, že nie sme v skupine najhorší. Ideme do Fínska, kde to bude veľmi ťažké a doma s Nemcami to môže byť na vážkach,“ zamyslel sa Gabriel Spilar, kde by sa ešte dalo bodovať.

„Samozrejme, mrzia nás zápasy v Liberci a Nemecku, kde sme mali minimálne na bod. S Fínmi, treba uznať, že aj 1:2 bol pre nás ešte zlatý výsledok. Musíme byť realisti. Sme radi z toho, čo sa nám dnes podarilo a myslím si, že to bol omnoho lepší zápas ako v Liberci. Lepšie sa korčuľovalo a aj my sme z toho mali väčší pôžitok. Možno to bolo aj tým väčším ihriskom. Teraz sa treba dobre pripraviť na Trenčín, lebo máme ťažké vyžrebovanie, z prvých štyroch zápasov tri vonku. Posledné tri roky sa to na nás nejako valí, takže uvidíme, ako úvod ligy zvládneme, ale urobíme všetko preto, aby sme mali vstup do sezóny čo najlepší.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Gabriel Spilar: Góly sa od nás očakávajú, lebo máme nabitý útok