Gáborík je medzi strelcami opäť tretí

Marián Gáborík je jasne najproduktívnejším aj najlepším strelcom Rangers. V 75 zápasoch strelil 37 gólov a celkovo má 68 bodov.
Marián Gáborík je jasne najproduktívnejším aj najlepším strelcom Rangers. V 75 zápasoch strelil 37 gólov a celkovo má 68 bodov. (Autor: SITA/AP)
Tomáš Prokop|25. mar 2012 o 14:00

Slovenský krídelník strelil v sezóne 37 gólov. Pred play off sa mu začína dariť v útoku s hviezdnym centrom Bradom Richardsom, ktorý mu v poslednom zápase prihral na dva góly.

BRATISLAVA. Rangers naďalej útočia na Prezidentskú trofej pre najlepším tím základnej časti NHL. Newyorskému klubu sa v nedeľu podarilo dosiahnuť na hranicu 101 bodov a dobehnúť tak vedúce St. Louis.

Na výhre 4:3 po nájazdoch nad Torontom mal veľkú zásluhu Marián Gáborík. Slovenský krídelník sa dvakrát strelecky presadil. Znamená to pre neho, že stále môže útočiť na svoj gólový rekord v NHL.

Momentálne má na svojom konte 37 gólov, dvakrát v kariére ich už dal 42. Do konca základnej časti ho čaká ešte osem stretnutí. V celkovej tabuľke strelcov sa dostal na tretie miesto za dvojicu nedostižných Stamkos – Malkin. Prvý skóroval 52krát a druhý pridal do nedele 45 gólov.

Spolupráca s Richardsom

Pozitívne je, že Trenčan sa zohral s hviezdnym Bradom Richardsom, s ktorým ho posiela tréner John Tortorella v posledných týždňoch na ľad. V zápase proti Maple Leafs mu kanadský center prihral na oba góly.

„Toto Brad dokonale ovláda. Zahrať v dôležitom momente presne tak, ako má. Prihrávkami dá vyniknúť spoluhráčovi. Naša lajna musí pridať ešte v defenzíve, ale v ofenzíve sme hrali výborne,“ povedal Gáborík pre New York Post.

Náročný tréner John Tortorella bol napriek bodom na svoje hviezdy nahnevaný. „V ofenzíve to bolo ok, ale nemôžu dostať dva góly od štvrtej lajny Toronta. Toto sa nám môže v play off rýchlo vypomstiť.“

Trénera potešila aspoň akcia pri druhom góle Gáboríka. Richards stojaci pri modrej čiare prihral vtipnú žabku na rozbehnutého slovenského rýchlika, ktorý bez problémov prekonal brankára Gustavssona.

„Tretí gól bol jedným z najkrajších od príchodu Brada do nášho tímu. Bola to skvelá akcia, ale to neznamená, že majú poľaviť v obrane,“ pokračoval kanadský kouč pre agentúru AP.

Mladému Švédovi sa splnil pri Gáboríkovi sen

„Počkal som, kým sa Gabby dostane cez protihráča. Prvé dva kroky má najrýchlejšie v lige. Preto som rád, že tá prihrávka prešla. Tým, ako zakončil, len dokázal, prečo je skvelým strelcom,“ dodal Richard pred New York Dailynews.

Tortorella posiela svojich lídrov na ľad spolu s Carlom Hagelinom, ktorému sa splnil sen. „Gáboríka som odmalička obdivoval. Bol to môj najobľúbenejší hráč. Teraz sa snažím stíhať jeho tempu,“ povedal mladý Švéd s úsmevom klubovej stránke.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Gáborík je medzi strelcami opäť tretí