Gáborčík sa vrátil na ľad, už je zdravý

Poprad čaká domáca séria. Kamzíci ju začínajú proti Skalici.
Poprad čaká domáca séria. Kamzíci ju začínajú proti Skalici. (Autor: Richard Hudeček)
Sportnet|28. okt 2014 o 00:00

Tri zápasy na domácom ľade čakajú počas tohto týždňa popradských hokejistov.

Dnes privítajú pod Vysokými Tatrami Skalicu, v piatok Nitru a v nedeľu Žilinu.

POPRAD. Zverenci trénera Milana Jančušku poriadne nahustený program doposiaľ zvládajú. V závere uplynulého týždňa odohrali počas štyroch dní až tri zápasy.

Vo štvrtok triumfovali nad slovenskou dvadsiatkou 7:2, na druhý deň potom vo vyrovnanom súboji podľahli Košiciam 1:2, aby v nedeľu vyhrali na ľade Banskej Bystrice 2:1 po samostatných nájazdoch.

Pred blížiacou sa reprezentačnou prestávkou ich čakajú ešte tri spomínané domáce merania síl.

Návrat po siedmich mesiacoch

Do zostavy kamzíkov sa v súboji v Piešťanoch vrátil obranca Dávid Gáborčík, ktorý pauzoval na ľade viac ako sedem mesiacov. Dôvodom bolo zriedkavé nervovo-svalové ochorenie.

„Stalo sa mi to deň pred začiatkom minuloročného play-off s Piešťanmi. Cítil som sa slabý, potom na mňa prišiel vírus. Som rád, že som sa dal dokopy, lebo zo začiatku to nevyzeralo dobre. Nakoniec to, našťastie, dobre dopadlo. Som veľmi šťastný, že sa mi z toho podarilo dostať. Beriem ešte nejaké tabletky, ale už je toho minimum. Rátam s tým, že ešte asi do decembra ich budem užívať,“ prezradil nám Dávid Gáborčík, ktorý na ľade absentoval od marca.

Zaujímavosťou je, že prvý súboj po svojom návrate odohral na ľade Piešťan, teda práve proti súperovi, proti ktorému kvôli chorobe nemohol nastúpiť v play-off.

Vrátil sa dobre pripravený

Dávid sa vrátil medzi kamzíkov úspešne, keď v úvodných štyroch dueloch zaznamenal dve asistencie. Obe dosiahol v domácich stretnutiach, proti HK Orange 20 i HC Košice.

„Návrat nebol jednoduchý, ale snažil som sa dva mesiace predtým na to kondične pripravovať. Pomaličky sa do toho dostávam. Určite ma potešilo, že sa mi hneď na začiatku podarilo dvoma kanadskými bodmi zapísať do štatistík a pomôcť tak svojmu tímu. Škoda, že sme v zápase s Košicami prerušili našu víťaznú sériu, verím však, že v Banskej Bystrici sme odštartovali ďalšiu,“ zaželal si Dávid Gáborčík.

Vedenie HK Poprad pripravilo pre svojich fanúšikov prekvapenie. Ak si kúpite vstupenky na všetky tri najbližšie domáce zápasy, zaplatíte iba za dva.

Nedeľňajší duel so Žilinou tak budete sledovať zadarmo. Kto si kúpi v pokladni zimného štadióna balíček vstupeniek na Skalicu, Nitru a Žilinu, zaplatí za neho iba 7 eur, teda cenu lístkov zodpovedajúcu dvom zápasom Popradu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Gáborčík sa vrátil na ľad, už je zdravý