Futsalistom sa na východe darilo

Kapitán. Ladislav Mikita sa snaží zakončiť popri dvojici brániacich Francúzov.
Kapitán. Ladislav Mikita sa snaží zakončiť popri dvojici brániacich Francúzov. (Autor: Róbert Berenhaut)
Sportnet|28. máj 2010 o 00:00

Tohtoročnú bilanciu medzištátnych stretnutí si vylepšila slovenská futsalová reprezentácia po dvojzápase s Francúzskom, ktorého hráči aj realizačný tím neskrývali spokojnosť s úrovňou stretnutí.

Tohtoročnú bilanciu medzištátnych stretnutí si vylepšila slovenská futsalová reprezentácia po dvojzápase s Francúzskom, ktorého hráči aj realizačný tím neskrývali spokojnosť s úrovňou stretnutí, ako aj samotným prijatím, aké sa im na východe Slovenska ušlo. Zverenci trénerskej dvojice Richard Bačo - Peter Brunacký svojho neznámeho súpera nešetrili najmä v prvom zápase. V historicky prvom vzájomnom stretnutí s celkom z krajiny galského kohúta dosiahli víťazstvo 10:6 a remízu 3:3.

KOŠICE. V tejto sezóne majú naši reprezentanti za sebou šesť duelov s bilanciou tri víťazstvá, jedna remíza a dve prehry, ktoré si zaknihovali vo Fínsku. Doma dvakrát zdolali Holandsko a v strede toho týždňa ich preverili Francúzi. Vo futsale ešte nemajú veľké meno, avšak svojou hrou ukázali, že napredujú a v budúcnosti sa s nimi musí rátať.

Na úvod dvojciferné víťazstvo

V ére samostatnosti sa futsalová reprezentácia nejako vyhýbala východu republiky, hoci je tu veľmi vyspelé futsalové publikum. Všetci sa o tom mohli presvedčiť počas prvého zápasu v košickej hádzanárskej hale, kde sa tlačilo okolo 1 500 divákov z dvaapoltisícovej kapacity, ktorí hráčom vytvorili veľmi žičlivú atmosféru. V zaplnenej hale sa hralo obom celkom dobre, pričom ani jeden si nerobil ťažkú hlavu z obrany. Aj preto padlo 16 gólov, čo potešilo divákov, no už menej trénerov. „V košickom stretnutí bola výborná atmosféra a chlapci sa chceli ukázať, hrali útočne a padlo veľa gólov. Akoby pozabudli na obranu, lebo Francúzi boli smerom dopredu nebezpeční. Vyšlo nám niekoľko pekným kombinačných akcií či signálov, ktoré sa skončili ešte krajšími gólmi. Museli sa divákom páčiť, a tí mohli po skončení odchádzať spokojní. V druhom stretnutí v Michalovciach už bola komornejšia atmosféra, z čoho sme boli trocha sklamaní. Po víťaznom zápase v Košiciach si chlapci mysleli, že druhé príde samo. Zahodili sme veľa príležitostí a súper vycítil šancu na dobrý výsledok, a tak nás potrestal gólmi z dvoch štandardiek," hovorí na margo dvoch duelov tréner Richard Bačo.

Nútená prestávka pomohla súperovi

Aj keď tento šport nepatrí medzi kontaktné, predsa len sa mu zranenia nevyhýbajú. Jeden z Francúzov nebude najlepšie spomínať na michalovskú odvetu, keď v siedmej minúte si po dohranom súboji zlomil nohu. „Všetci sme boli z toho zaskočení a trocha nás to zranenie vzalo. Hra bola prerušená asi na desať minút, počas ktorých sme vychladli, no súper akoby ožil. Bol hravejší a dokázal sa vrátiť do zápasu. Dvojzápas nám ukázal viacero vecí, no mrzí ma najviac šesť gólov v prvom stretnutí. Pokiaľ naša defenzíva proti Holandsku bola výborná, teraz akoby si hráči vybrali voľno. Súper ukázal, že nie je až taký slabý, hoci v hodnotení krajín je až v druhej päťdesiatke rebríčka. Vo svojom strede má šikovných a hravých hráčov, ktorí pokiaľ majú priestor dokážu s loptou doslova divy. Oba zápasy splnili očakávania a teraz nás čaká letná prestávka," povedal R. Bačo. Jeho zverenci sa fanúšikom, ktorí hlavne v Košiciach vytvorili jeden z diváckych rekordov futsalu, odmenili peknou hrou a zostáva veriť, že tieto dva zápasy neboli poslednými na východe republiky.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Futsalistom sa na východe darilo