Futsalistom sa ME vzdialili, s Chorvátmi prehrali 1:3

(Autor: TASR)
SITA|18. sep 2013 o 19:20

Slováci v stredu nastúpili bez kapitána Ladislava Mikitu, ktorý nemohol hrať pre trest za červenú kartu.

BRATISLAVA. Slovenská mužská reprezentácia vo futsale neuspela v prvom zápase play-off postup na budúcoročné majstrovstvá Európy do Belgicka, keď v stredu večer prehrala v bratislavskej Hant aréne s výberom Chorvátska 1:3.

Odveta je na programe v utorok 24. septembra o 20.00 h v chorvátskom Dubrovníku.

Zverenci trénera Jána Janíka sa len veľmi ťažko presadzovali proti veľmi dobre organizovanej defenzíve súpera.

V závere I. polčasu otvoril skóre Peter Haľko, ale Dario Marinovič po zmene strán dvoma gólmi naklonil misky váh na stranu svojho mužstva. Tretí gól Chorvátov pridal Tihomir Novak.

Slováci v stredu nastúpili bez kapitána Ladislava Mikitu, ktorý nemohol hrať pre trest za ČK v predchádzajúcom súťažnom reprezentačnom zápase.

Výsledok prvého stretnutia play-off o postup na ME 2014 vo futsale:

Slovensko - Chorvátsko 1:3 (1:0)

Góly: 20. Haľko - 23. a 23. Marinovič, 29. Novak, ŽK: 25. Kozár, 31. Rejžek - 34. Jelovčič, rozhodovali: Bogdan Sorescu a Gabriel Gherman (Rum.), 1500 divákov

Slovensko: Gašparovič (Brndiar) - Rafaj, Kozár, Haľko, Brunovský - Rejžek, Rick, M. Bahna, Bartošek - Várady, Drahovský, Fehérvári

Chorvátsko: Jukič (Stojkič) - Grcič, Jelovčič, Marinovič, Novak - Čapar, Dakič, Protega, Grbeša, Matoševič, Petrovič, Čavar, Babič

Ján Janík (tréner SR): "V takomto dôležitom zápase je potrebné mať svoj deň. My sme ho nemali, žili sme iba polčas. Mužstvo, ktoré chce postúpiť na ME, nemôže takto nastúpiť v druhom polčase a dostať dva rýchle góly. Chorváti ukázali, že majú silné individuality. My sme chceli uspieť kolektívnym výkonom."

Mato Stankovič (tréner Chorvátska): "V Bratislave sme dosiahli dobrý výsledok, ale pred nami je ešte odveta v Dubrovníku. Slováci majú veľmi dobrý tím, pôsobia v ňom hráči z jedného mužstva, takže sa veľmi dobre poznajú. Pred druhým duelom je všetko otvorené."

Ďalšie výsledky prvých zápasov play-off o postup na ME 2014 vo futsale:

Rumunsko - Srbsko 2:1 (2:0)

Ukrajina - Maďarsko 2:1 (1:1)

Bosna a Hercegovina - Holandsko 3:2 (1:1)

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Futsal»Futsalistom sa ME vzdialili, s Chorvátmi prehrali 1:3