Futsalisti zdolali Nórsko 4:3, môžu postúpiť priamo zo skupiny

(Autor: TASR)
TASR|28. mar 2013 o 21:45

Priamo na finálový turnaj ME do Belgicka sa prebojuje sedem víťazov skupín.

BRATISLAVA. Slovenská futsalová reprezentácia zvíťazila vo štvrtkovom dueli 2. skupiny kvalifikácie ME 2014 v bratislavskej HANT Aréne nad Nórskom 4:3 (2:1) a pred záverečným hracím dňom živí nádej na priamy postup.

Zverenci trénera Jána Janíka si po dni voľna zmerajú sily v sobotu 30. marca o 19.00 h s Azerbajdžanom, ktorý je so šiestimi bodmi lídrom skupiny a na udržanie vedúcej pozície mu stačí aj nerozhodný výsledok s usporiadateľom miniturnaja.

Ak by však Slováci v sobotu zabodovali naplno, postúpili by na ich prvý veľký šampionát.

Priamo na finálový turnaj ME do Belgicka sa prebojuje sedem víťazov skupín. Mužstvá z druhých miest plus jeden najlepší z tretieho zohrajú v septembri dvojkolovú baráž o zvyšné štyri miestenky na ME. Tucet účastníkov šampionátu uzavrú usporiadajúci Belgičania.

"Vždy je zápas ťažší, keď sa musí vyhrať. Vedeli sme, že vývoj v skupine je podmienený tým, že dnes musíme zvíťaziť. Nóri majú fyzicky veľmi zdatné mužstvo. Mali sme šance, no netrpezlivosťou sme ich nepremieňali. Súper po našich zbytočných chybách dával góly. Nerozumiem tomu, ako by sme už nemohli absolvovať duel bez chýb. Až do poslednej chvíle sme sa triasli o víťazstvo, ale najdôležitejšie sú tri body," povedal tréner Ján Janík.

Výsledok - 2. skupina:

Slovensko - Nórsko 4:3 (2:1)

Góly: 13. Bahna, 14. a 30. Haľko, 38. Kozár - 2. Ravlo, 24. Wiseth, 40. Donnem. Rozhodovali: Rakuckij (Bielor.) a Cetin (Tur.), ŽK: Fehérvári

Slovensko: Repa - Rafaj, Kozár, Mikita, Haľko - Rick, Brunovský, Drahovský, Fehérvári, Kyjovský, Bahna, Bartošek

Nórsko: Rakvaag - Saether, Skaga, Ravlo, Sortevik - Egholm, Achrifi, Donnem, Wiseth, Moen, Ahmed, Valoy, Espegren (Nordtun)

Nóri sa šokujúco ujali vedenia gólom z druhej minúty, keď nástupca potrestaného Gašparoviča Repa nestačil na strelu Ravloa. Vo zvyšku prvého polčasu sa však severania prevažne iba zúfalo bránili, ale až v 13. minúte zbavil Rakvaaga kúzla Bahna a o 79 sekúnd aj kanonier Haľko.

Po zmene strán vyrovnal Wiseth a začínalo sa odznova. V 30. minúte Haľko po prihrávke Mikitu opäť naklonil misky váh na stranu domáceho favorita. Nóri vyskúšali hru v power play, ale vyrovnania sa nedočkali. Naopak, v 38. minúte Kozár posadil svoj tím prvýkrát do dvojgólového trháku a kontaktný zásah Nórov už prišiel neskoro.

Ďalší výsledok:

Bosna a Hercegovina - Azerbajdžan 2:3 (2:2)

Góly: 9. S. Novoselac, 14. Kahvedžič - 8. Farzalijev, 12. Alves, 36. S. Novoselac (vlastný)

Tabuľka:

1. Azerbajdžan 2 2 0 0 9:2 6

2. Slovensko 2 1 1 0 8:7 4

3. Bosna a Hercegovina 2 0 1 1 6:7 1

4. Nórsko 2 0 0 2 3:10 0

Program 2. skupiny kvalifikácie ME 2014:

piatok 29. marca:

voľný deň

sobota 30. marca:

16.30 Nórsko - Bosna a Hercegovina

19.00 Azerbajdžan - Slovensko

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Futsal»Futsalisti zdolali Nórsko 4:3, môžu postúpiť priamo zo skupiny