Futsalisti Prešova sú po výhre druhí

(Autor: Michal Frank)
Sportnet|28. okt 2014 o 17:26

Futsalisti FK Prešov majú dobrú sezónu, v extralige sa držia v popredí tabuľky.

Napriek tomu ich pozvánky do reprezentácie obchádzajú.

PREŠOV. Ani predošlá prehra s Pinerolou nezamávala s extraligovými futsalistami FK Prešov natoľko, aby sa doma nechali zaskočiť ďalším bratislavským tímom – Čekanom.

Pre domácich to bola povinná jazda, ale bonus v podobe výraznejšieho výsledku chýbal a tak sa fanúšik musel uspokojiť s „obyčajným“ triumfom 5:1.

Prešovčania síce prišli o líderský post, ale iba preto, že obhajca titulu – FOFO – inkasoval o dva zásahy menej.

Kúskovali hru

Súper od Dunaja nepredstavuje žiadnu extratriedu, skôr ide o tím bojovníkov a srdciarov, ktorí vedia, ako technicky lepším celkom majú znepríjemniť život.

„Očakával som presvedčivejšie víťazstvo aj lepšiu hru, ale hostia nás neustále pribrzďovali, spomaľovali hru. Aj preto sa uchýlili k neobvyklému variantu a dvadsaťpäť minút hrali bez brankára. Power play im slúžila na to, aby zdržiavali a držali loptu,“ priblížil priebeh stretnutia tréner hostiteľov Richard Bačo.

Podobný prístup súpera už zažil ešte v časoch, keď pôsobil v Košiciach, takže jeho to ani tak nezaskočilo. Skôr zverencov.

„Samozrejme, je to riskantné, však dostali aj väčšinu gólov pri hre bez gólmana, ale zrejme im išlo o to, aby nedostali nakladačku. Škoda len, že takýto prístup nie je pre diváka lákavý, atraktívny.“

Kombinácia Prešovčanom až tak nevychádzala a nedostávali sa natoľko do šancí ako predtým, navyše aj málo strieľali. „Dosť sme sa trápili, lebo súper to naozaj kúskoval odušu.“

Hoci po zmene strán síce Čekan znížil stratu, na viac sa nezmohol, lebo potom sa už presadzovali iba východniari. Aj keď to mali proti urasteným protihráčom zložité.

Tento celok je známy tým, že nedostáva veľa gólov, obvykle tri-štyri Je to teda akýsi líder v murovaní v tejto súťaži.

Góly Prešova tak spravidla padali po nacvičených signáloch, individuálnych akciách, vypichnutí lopty a brejkoch.

Reprezentácia bez zástupcov FK

Priaznivec FK sa spolieha na to, že v nastávajúcom domácom vystúpení (piatok o 19.30) proti Nitre uvidí kvalitnejší futsal.

„Nitrania sú nepríjemní, naposledy remizovali s Pinerolou, pričom tesne pred koncom dokonca viedli. Chceme však potvrdiť naše postavenie.“

V stredu 5. novembra Prešovčania potom hrajú ďalšiu predohrávku v Nových Zámkoch, o čo ich požiadal súper.
Škoda, že v nominácii na nastávajúcu reprezentačnú akciu sa zase neobjavil nikto z Prešovčanov a v realizačnom tíme nefiguruje v tejto sezóne ani R. Bačo, ktorý bol predtým asistentom kouča.

„Nominácia hráčov aj ďalších ľudí je vecou zodpovedných. Pravdu povediac pri súčasnom vedení som to i očakával,“ dodal kormidelník Prešova.

FK Prešov – Čekan Mekenroff 1897 Bratislava 5:1 (2:0)

Góly domácich: Hudáček, Sasák po 2, Serbin.


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Futsalisti Prešova sú po výhre druhí