Futsalisiti FK Prešov štartujú semifinálovú sériu

(Autor: viza)
Sportnet|10. apr 2015 o 00:00

Extraliag vrcholí, o postup do finále Prešov zabojuje s Across Pinerola Bratislava.

Dlhá pauza po skončení základnej časti najvyššej futsalovej súťaže hráčom FK Prešov neprišla až tak vhod. Šarišania, ktorí obsadili druhé miesto, si vybojovali vedno s lídrom Slov-Maticom priamy postup do semifinále play–off. Tímy umiestnené na 3. – 6. pozícii zápolili o právo vyzvať favoritov na súperenie v semifinále. Teraz je už jasné, že Pinerola, ktorá vyradila FTVŠ UK 2:0 na zápasy, si zmeria sily s Prešovčanmi a tím Gurmánov sa pustí za pasy s obhajcom titulu. Medzi štyrmi najlepšími sú traja zástupcovia z hlavného mesta a jediný východoslovenský kolektív.

PREŠOV. Séria s futsalistami Across Pinerola Bratislava sa začína tento piatok o 19.30 h v hale na Baštovej ulici.

Hrá sa na tri víťazné duely, ďalšie termíny sú 17. a 24. apríla, prípadne 28. apríla alebo aj 1. mája. Finále potom štartuje 8. mája.

Tím od Dunaja skončil v minulom ročníku strieborný (vo finále podľahol Slov-Maticu FOFO), Prešovčania bronzoví.

Kto je bližšie k postupu? V tejto sezóne vo vzájomných zápasoch sa o čosi viac darilo súperovi (doma vyhral 4:3, na Baštovej remizoval 3:3), lenže celkovo zverenci trénera Richarda Bača dopadli o čosi lepšie.

„Konkurent má ostrieľanejších hráčov než my. V tomto smere sú miernym favoritom Bratislavčania. Na základe predošlých súbojov si však trúfame a domnievame sa, že tento súper je zdolateľný,“ uviedol manažér FK Dušan Michalčík.

Sila hostí spočíva vo vyspelosti hráčov, ale hlavne v zohratosti, lebo celok je rad rokov pokope a výrazne sa neobmieňal. Aj preto stále bojuje o špicu.

Pre Prešov sa však naskytá jedinečná možnosť dostať sa do finále, čo by bol historický úspech bez ohľadu na to, ako by dopadlo.

Výhodou je, že Šarišania začínajú doma. „Verím, že v hale bude búrlivý kotol, perfektná atmosféra a vyše tisíc divákov. Tak to bolo aj na zápasoch dlhodobej časti proti tímom FOFO či Pinerola. Pred svojimi priaznivcami si trúfame, náš fanúšik je šiestym hráčom, na jeho podporu, povzbudzovanie a hlasivky sa veľmi spoliehame. Aj preto sú naše domáce zápasy spravidla kvalitnejšie.“

Tromfom je i to, že prípadný piaty rozhodujúci duel by sa uskutočnil znovu v Prešove.

Nikto ich poriadne nepreveril

Počas prestávky sa okrem tréningov mali uskutočniť viaceré prípravné zápasy, ale napokon sa podarilo vybaviť len lokálnych sparingpartnerov.

„Žiaľ, silnejších sme nezohnali. Škoda, že sa neuskutočnil vopred dohodnutý zápas s maďarským súperom, lebo u nich prebieha akurát play–off a nedokázali sme to časovo zosúladiť.“

Prešovčania zápolili aj v rámci Slovenského pohára, dovedna zvládli v tejto súťaži pár duelov a okrem toho mali na programe aj prípraváky.

„Lenže nenarazili sme na takého vyspelého konkurenta, ktorý by nás preveril po každej stránke. Nebolo to na hrane. Musíme staviť preto viac na srdce, bojovnosť, kolektívneho ducha. Pokiaľ sa zomkneme a budeme jednotní, tak sa neobávam o to, ako dopadne nastávajúca séria.“

Optimistické je i to, že sa dokopy dávajú maródi. S tréningom začal dlhodobo chýbajúci Harčár a otáznik visel pred pár dňami akurát nad Sedlákom.

Láka aj pohár

Momentálne východniarov okrem semifinále extraligy láka šanca dostať sa čo najvyššie aj v Slovenskom pohári, kde sa prebojovali do štvrťfinále. Pokiaľ najbližšie preskočia súpera, dostanú sa do Final Four.

V minulej edícii SP FK chýbal, takže si absenciu hodlá vynahradiť tento rok čo najvýraznejším zápisom. Prvoradé však je, aby zvládol najprv vystúpenia proti Pinerole a potom sa vrhol na Slov-Matic (bolo by veľkou senzáciou, keby suverén slovenského futsalu nepostúpil do finále).

„Prípadný boj o zlato je ohromnou motiváciou pre kolektív, ktorý sa teší na záverečné kapitoly tejto extraligovej sezóny. Najprv však treba zvládnuť to, čo nás čaká najbližšie a ísť od zápasu k zápasu,“ dodal Dušan Michalčík.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Futsalisiti FK Prešov štartujú semifinálovú sériu