Futsal: ME - Zlato putuje do Španielska

SITA|25. nov 2007 o 19:42

PORTO 25. novembra (SITA) - Futsalisti Španielska zvíťazili v nedeľňajšom finálovom stretnutí na V. majstrovstvách Európy vo futsale v Porte nad reprezentáciou Talianska 3:1 a obhájili titul majstra Európy ...

PORTO 25. novembra (SITA) - Futsalisti Španielska zvíťazili v nedeľňajšom finálovom stretnutí na V. majstrovstvách Európy vo futsale v Porte nad reprezentáciou Talianska 3:1 a obhájili titul majstra Európy z roku 2005. Skóre duelu o zlato otvoril v 9. min Marcelo, druhý a tretí gól do siete brankára Talianov Fellera pridali v prvej polovici druhého dejstva Daniel a Rodríguez. Za nepriaznivého stavu 0:3 muselo Taliansko riskovať a v 30. min znížil strelou z diaľky gólman Feller. Nik z jeho spoluhráčov však až do záverečného hvizdu hlavného rozhodcu nedokázal nájsť recept na prekonanie Luisa Amada medzi troma žrďami súpera a tak sa po výhre 3:1 z tretieho titulu majstrov Európy tešili reprezentanti Španielska.

Bronzové medaily získali hráči Ruska, ktorí v zápase o 3. miesto vyhrali nad domácim Portugalskom 3:1. Slováci sa na európsky šampionát neprebojovali, v kvalifikácii nestačili na výber Ukrajiny.


Výsledky


Finále

Taliansko - Španielsko 1:3 (0:1)

Góly: 30. Feller - 9. Marcelo, 22. Daniel, 27. Rodríguez, rozhodovali: Cardoso (Port.) a Henych (ČR)


O 3. miesto

Rusko - Portugalsko 3:2 (2:1)

Góly: 17. Cirilo, 18. Fukin, 36. Šajachmetov - 15. Goncalo, 36. Leitao, rozhodovali: Ivanov (Ukr.) a Colbasiuc (Mold.)


Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Futsal»Futsal: ME - Zlato putuje do Španielska